Salangen-Nyheter

Festival som skaper samhold

Bukta endelig tilbake!

Årets Bukta-festival i Tromsø gikk helt etter planen og ble en suksess nok en gang for arrangørene. Foto: Jon Henrik Larsen

I helga ble Bukta- festivalen i Tromsø endelig gjennomført igjen, etter tre år med stopp på grunn av koronapandemien.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 26.07.2022 kl 22:02

Dette er Bukta-festivalen

Buktafestivalen (Bukta Tromsø Open Air Festival) er en musikkfestival som arrangeres i juli hvert år i Telegrafbukta i Tromsø. Festivalen ble arrangert første gang i juli 2004.

Det frivillige engasjementet er essensielt for gjennomføringen av festivalen. Under Buktafestivalen i 2008 var i overkant av 400 frivillig involvert i avviklingen av arrangementet.


Buktafestivalen har vært arrangert i Tromsø igjennom mange år. Publikum fra hele Troms, eller fra hele Nord Norge kommer for å oppleve festivalen som pågår nede i fjærsteinene i Telegrafbukta i Tromsø.

Festivalen tar mål av seg å skape bolyst. Det gjør den så absolutt. Da nettavisen var innom festivalen lørdag kveld var det et utrolig hyggelig og hjelpsomt crew av frivillige mennesker som tok oss godt i mot.

Her er det britisk/irske bandet Igles på scenen under Bukta-festivalen lørdag kveld. Foto: Jon Henrik Larsen

Ulike band

Musikken var variabel i mellom ulike band og grupper, fra ulike steder i verden. Den store headlineren for mange lørdag kveld, var DumDum-boys. Men tidligere på festivalen hadde band som Death By Unga Bunga, BigBang, The Hives, Halvdan Sivertsen, Dagny, Turnstile, Frøkedal & Familien, LÜT, The Blinders, Senjahopen og britiske Idles allerede spilt.

Variasjon i mat-utvalget på Bukta-festivalen er unikt. Her kan du spise deilig Bacalao eller noe så enkelt som ei "fiskekaka i handa". Foto: Jon Henrik Larsen

Stemningen

Nettavisens journalist la spesielt merke til den gode stemningen inne på festivalområdet til enhvert tid, og sist men ikke minst alle de ulike mulighetene man har til å spise noe godt under festivalen. Fra nydelig god baccalao til en helt enkel fiskekake i hånda. Også varierte muligheter på drikkekartet var det også.

Folk koset seg på årets festival, selv om det var noen regndråper i lufta lørdag kveld så ikke det ut til å dempe stemningen i noe særlig grad. Foto: Jon Henrik Larsen

Kommet for å bli

Det er tydelig at festivalen er kommet for å bli i Tromsø og det har den all grunn til, med den gode stemningen den skaper hver sommer i nordens Paris.

Se en liten videosnutt fra festivalen lørdag: