Salangen-Nyheter

Endelig har den kommet:

Bygdebok ute for salg!

Ånstad- boka er nå kommet ut og forteller om gårds-historier rundt Ånstad gård. FOTO: PRIVAT

Ånstad- boka er nå kommet ut og forteller om gårds-historier rundt Ånstad gård. FOTO: PRIVAT

Nå har endelig Ånstad- boken kommet ut, denne boken handler om gårdshistorie og omtaler mye om Ånstad gård på Andørja i Ibestad kommune. 

Publisert:

Annonse
Annonse

Den starter med å fortelle om når det først ble bosatt der, og hvordan bosetningen på gårdene rund var i forhold. Det er satt hovedfokus på de som bodde på gårdene etter at man eide det selv. Det er da med bilder som illustrerer hvordan det har utviklet seg fra den tiden til nå i dag.

- Det har vært stort engasjement rundt boka, mange som har spurt når boken ville komme ut og hvordan det gikk med boker, sier forfatter Knut Arne Mikalsen til nettavisen.

Grunnen til at han ville skrive denne boken var fordi han har en stor interesse for slektsforskning som går litt dypere enn kun på enkeltpersonen. Dette er den 3 boken han har gitt ut.

Ibestad bygdeboknemd gav ut mange fine bøker og "Rosinen i pølsa" var gårdshistoriene fra alle de forskjellige brukene rundt om kring, men plutselig en dag stoppet det, og det var bare ett utvalgt område som ble tatt med da. Dermed måtte det lages en ny egen bygdebok.

- Det er en flott bok spør du meg, avslutter Mikalsen.

Folk flytter til og fra stedene, og det er kun de som ble igjen på gårdene for å drifte videre som blir snakket mest om. Men resten av familien blir også nevnt.