Salangen-Nyheter

Bygget til Salangfisk reises:

Bygging går etter planen

De har kommet langt med byggingen av det nye anlegget. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SALANGSVERKET: Det har kommet betydelige endringer på tomta på Salangsverket etter at Salangfisk AS begynte byggingen av et topp moderne settefiskanlegg.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Fremdriften på bygningen av det nye settefiskanlegget til Salangfisk AS går etter planen. Nå er det bare tre uker igjen til at bygget skal reises. Det har vært en lang byggeprosses som startet i slutten av 2015 og det har vært fraktet bort 180.000 kubikk med stein for å forme ut tomta på Salangsverket. Om alt går etter planen skal bygningen ferdigstilles i begynnelsen av 2018, men skal deldriftsettes allerede i april 2017. Det er Lavangen Entreprenør som nå utfører støpearbeidet og de er leid inn av Gråkjær Entreprenør som har kontrakt med Salangfisk AS.

Bra anlegg

Det er maskinene til Rolf Jørgensen Entreprenør AS som har sprengt og gravd frem tomta på Salangsverket. Prosjektleder Ken-Rune Bekkeli kan fortelle at anlegget blir på 9 000 kvadratmeter som vil ha en produksjonskapasitet på seks millioner smolt i året med en snittvekt på 250 gram. Med et topp moderne anlegg vil Salangfisk få redusert produksjonstiden i sjø noe som fører til redusert risiko for eksponering av lus eller annen smitte.