Salangen-Nyheter

Chris Medina på Finnsnes i Fest

«What Are Words...»

Christopher Edward Medina, eller Chris Medina som de fleste kjenner han holdt en time lang konsert for festpublikummet under Finnsnes i Fest fredag.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 30.07.2022 kl 13:20

Medina er opprinnelig fra Chicago i Illinois i USA. Han er i dag en norsk amerikansk-norsk sanger og artist bosatt i Oslo.

Chris Medina ble for alvor kjent i 2011, da han deltok i tiende sesong av talentshowet American Idol. Der ble han blant de 40 siste deltakerne, før han ble slått ut av konkurransen. Han er mest kjent for sangen «What Are Words», som toppet singellistene i Norge og Sverige og som tok seg inn på Hitlisten i Danmark og amerikanske Billboard Hot 100. Sangen handlet om hans daværende forlovede, som var blitt alvorlig hjerneskadet i en trafikkulykke. I 2014 gjorde paret det slutt, og Medina flyttet senere til Oslo. Der har han stiftet familie og etablert en musikkarriere i Norge.

- Hello Finnsnes!

Medina opptrådte også på åpningskonserten til Finnsnes i Fest torsdag kveld der han sang flere sanger. Men fredag kveld var det for alvor hans tur på den store scenen på Heimlymyra. Nettavisens journalist mener at Medina var feilplassert i konsertprogrammet, og burde vært satt senere i programmet, like før trønderbandet D.D.E skulle på scenen.

Egenalitet

Medina har en egenart i sin stemme som er helt unik, og er som en varm balsam som får deg til å bare lytte og la hjertet slå litt roligere. Medina alene med gitaren på scenen under fredagens festaften på Finnsnes i Fest var helt spesielt. Rolige og balanserte ballader strømmet ut til publikum, både fra artistens egenkomponerte låter men også noen coverlåter.

- Vi er fornøyde med å fått booket Chris Medina. Han er stor artist, og vi er veldig glad for at han kom opp til oss på Finnsnes i Fest i år, sier en av festivaleierne Bjørn-Åge Bergland til nettavisen.

Se video fra en av sangene til Medina øverst i artikkelen!

Den amerikansk/norske artisten Chris Medina sørget for ballader på Heimlymyra seint fredag kveld. Foto: Jon Henrik Larsen