Salangen-Nyheter

Troms og Finnmark Høyres fylkesliste:

Christine på topp!

Christine Bertheussen Killie fra Skånland er førstekandidat til Troms og Finnmark Høyre sin fylkesliste for neste års valg.

SJØVEGAN/EVENSKJER: Christine Bertheussen Killie (bildet) fra Skånland topper listen for Troms og Finnmark Høyre.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Listeforslaget inneholder 51 navn og nominasjonsmøtet avholdes lørdag 24. november i Tromsø på Rica Ishavshotell. I fra Lavangen finner man også Nils Ante Oskal Eira, som er på en 16.plass på listen.  -Dette er en solid liste for Høyre i Troms og Finnmark. Vi har lyttet til innspillene vi har fått, og legger nå frem vår innstilling med to erfarne fylkespolitikere på topp. Christine B. Killie er toppkandidat. Hun er 39 år og har i dag plass i fylkestinget for Troms. Hun har tre perioder bak seg i fylkespolitikken, opplyser leder av nominasjonskomiteen Hans-Jacob Bønå.

God andrekandidat

Nummer to på listen er Jo Inge Hesjevik. Han er 49 år, og er sittende gruppeleder på fylkestinget for Høyre i Finnmark. Komiteen er glad for at han ønsker å være med videre. - Hesjevik har stått støtt i regionreformen og kjenner Troms og Finnmark meget godt, disse to er solide toppkandidater, og de rette til å ta det nye fylket inn i fremtiden med de muligheter og utfordringer som følger med, mener Bønå. Nominasjonskomiteen er meget godt fornøyd med hele listeforslaget og prosessen. De mener det har vært en inkluderende prosess i hele fylkespartiet.- Vi har først hatt en runde på innspill av kandidater så har lokalforeningene gjort sine prioriteringer og til slutt har alle medlemmene fått muligheten til å stemme på de kandidatene de ønsket, opplyser Bønå.

Mange gode navn

Komiteen har hatt mange navn dem kunne tenke seg høyre, men ingen å flytte ned. - Sånn sett er vi er heldige i Troms og Finnmark Høyre som har så mange dyktige kandidater. Vi mener dette listeforslaget ivaretar kompetanse, erfaring, geografi, kjønn og alder. Nå er det opp til nominasjonsmøtet å gjøre den endelige nominasjon, avslutter en godt fornøyd leder av komiteen.