Salangen-Nyheter

Leserinnlegg:

Da posisjoner og makt ble viktigere enn distriktspolitikk

LESERINNLEGG: Les Stig Bruvolls leserinnlegg om vedtaket som ble gjort i fylkestinget torsdag. FOTO: PRIVAT

I går fikk vi dette bevist, da fylkestinget vedtok økonomiplanen frem til 2023, der fylkesvei 848 ikke var dårlig nok.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I går fikk vi se en forestilling der politikere i posisjon var i bakrus etter 90 millioner i underskudd.

Fylkesrådet gjorde det helt klart at det ikke er koronaen som er årsaken til underskuddet i fylkeskommunen, for dette skal regjeringen kompensere, men dårlig økonomisk styring.

Finnmark fylkeskommune hadde et underskudd på 90 mil, før sammenslåingen med Troms.

Spørsmålene jeg sitter med er: var dette en bevist handling fra Finnmark fylkeskommune, som en straff for fylkessammenslåingen og hvem må nå sone denne staffen? Svaret på det siste spørsmålet ble i går allerede gitt, det er innbyggerne i gamle Troms.

Var samferdselsråd Kristina Hansen (Ap) sentral i Finnmark fylkeskommune da underskuddet ble effektuert. Er det da riktig at hun sitter som samferdseselråd i nye Troms og Finnmark fylkeskommune? Dette blir da som om at butikktyven skal være dommer i sin egen rettssak.

Samferdselsrådet gikk også hardt ut med å kutte flere hurtigbåtanløp i Finnmark, der det var mindre enn fem fastboende innbyggere, for senere og trekke forslaget. Var dette et høyt politisk spill før møte i fylkestinget?

Fylkesordfører Ivar B Prestbakmo (Sp), du ønsker nok å danse tango med flertallet langt ut i sommernatten, men du må nok regne med at i de sene nattetimer må over til rock and roll. Du kommer til å trenge førstehjelp i tiden fremover fra opposisjonen, for det vil komme krav om å kutte i andre seksjoner, ikke bare samferdsel.

Ofte har vi fått servert at det er manglende overføringer fra regjeringen og statsminister Erna Solberg som er årsaken til dårlig økonomi i fylkeskommunen, men et gammelt ordtak sier at, sus og dus gjør tomme hus.

Til alle dere i Ibestad som stemte rødgrønt ved fylkestingsvalget, som i dag føler dere sviktet, husk dagen i dag ved neste valg.

En ting er sikker, vi vil ikke bli plaget med distriktspolitikk de neste tre år i Troms og Finnmark fylkeskommunen.

Ha en fartsfull sentralisering i helga

Stig Bruvoll

Ibestad