Salangen-Nyheter

Klart for Kulturminnedagen 2018:

Daglig brød, daglig dont

– Vi ønsker alle hjertelig velkommen til kulturminnedagene 2018, sier leder i Salangen historielag, Eliseus Rønhaug. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

SJØVEGAN: Den 15. og 16. september er det klart for kulturminnedagene i Salangen, i år er det blant annet fokus på mat-tradisjoner, og det blir også tur til Storhaugen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Nå er programmet klart for kulturminnedagene 2018 i Salangen. Lørdag 15. september blir det fokus på matkultur inne på kantina ved Sjøvegan videregående skole, her blir det først innledning og velkomsthilsen av leder i Salangen historielag, Eliseus Rønhaug før faglærer i kokkefag ved Ishavsbyen videregående skole, Anne Maren Jenssen skal lese et kåseri om Kristine Lind Grøtlands kjente bokverk. Det blir også gratis servering av bidos til de fremmøtte, og viseklubben Baluba bistår med underholdningen.

Historisk søndag

Den 16. september er det duket for tur til Storhaugen med fremmøte og start fra Øvre-Seljeskog klokken 11:00, og det blir omsvining og guiding av Per Dahlberg. Her bistår Seljeskog IL for kaffe og servering, og det oppfordres å ta med kontanter. Det blir også tur til Ruinparken ved Salangsverket denne søndagen, og det vil også være muligheter for en tur innom mølla ved Kistefoss. – Vi ønsker alle hjertelig velkommen til kulturminnedagene 2018, sier leder i Salangen historielag, Eliseus Rønhaug.