Salangen-Nyheter

Streamer konsert:

Dahlberg streamer konsert på nett

KONSERT: Klokken 19:00 streamer salangsværingen Pål Dahlberg konsert fra et lokale i Trondheim. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: I kveld skal musikeren Pål Dahlberg fra Salangen livestreame sin egen konsert i Trondheim.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Salangesværingen Pål Dahlberg bor til vanlig i Trondheim og jobber der.

Før koronaen traff Norge ville han vanligvis ha holdt konserter med publikum tilstede, men på grunn av pandemien har nå Dahlberg og stadig flere artister sett seg nødt til å streame konsertene sine på forskjellige plattformer.

Dahlberg forteller at han til kveldens konsert, som starter klokken 19:00, har en huskeliste på hvilke sanger han skal spille i kveld.

— Konserten foregår på kvelden. Jeg har lyst til å bruke muligheten til å spille mine egne låter. Det blir en blanding av egne låter og sanger fra artister som jeg har hatt et forhold til oppigjennom tidene, opplyser han.

Han erkjenner at det å skulle livestreame en konsert er ukjente farvann for han.

— Dette er uvant og jeg er spent. Jeg hadde ikke tenkt til å hive meg med på trenden om å spille på nett. Jeg håper at når alt har lagt seg at folk vil komme ut på konserter, Det er noe eget med det. Det kommer man aldri utenom. Streaming kan være et tilskudd for artistene. Det kan aldri erstatte en vanlig konsert, men når alternativet er «nada», så blir det streaming, sier han.

Det var venner av Dahlberg som siktet han inn på tanken om å streame konsert.

— Det er noen kjenninger av meg som satt å så på andre streams i helga. De spurte meg når jeg skulle gjøre det samme. Det skjer ikke, tenkte jeg. Noen dager senere satt jeg meg ned og tenkte «hva har jeg å tape?». Jeg er vant til å spille konserter. Dette er bare en ny måte å gjøre det på, sier han.

Dahlberg tror ikke det kommer til å livestreames mer enn denne ene konserten for hans egen del.

— Jeg har ingen spillejobber per nå. Det er mye som er avlyst mot påsken og mot sommeren. Jeg er vant til å være på veien nesten hver eneste helg. De som er vant til å spille hver helg har fått en annen hverdag. For min del blir dette en «one night only» i første omgang. Dette er en mulig for meg til å få ut mine egne låter, sier han.

Mange artister er i disse dager avhengig av donasjoner fra publikum som ser på for å få hjulene til å gå rundt.

— Det er frivillig om man vil gi bidrag. Dem som synes at opplevelsen fortjener noen kroner kan gi et bidrag, sier han.

Konserten kan du se her på Salangen-Nyheter fra kl. 19:00!