Salangen-Nyheter

Målsnes-venner i sommersola

Suksess for bryggedansen!

Nordnorsk Husorkester spilte lørdag på bryggedansen. Fra venstre Tore Lind, frontfigur, vokal og sologitar. Kjetil Jakobsen, trommer. Odd Arvid (Odda) Eilertsen, bassgitar, Steinar Antonsen, orgel,pianist.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Nordnorsk Husorkester spilte lørdag på bryggedansen. Fra venstre Tore Lind, frontfigur, vokal og sologitar. Kjetil Jakobsen, trommer. Odd Arvid (Odda) Eilertsen, bassgitar, Steinar Antonsen, orgel,pianist. Foto: Jon Henrik Larsen

Lørdag samlet bygdefolket seg på Målsnes i Målselv kommune til bryggedans igjen, etter noen års opphold på grunn av pandemien. Unge og eldre i skjønn harmoni danset seg inn i den fine sommernatta.

Publisert:

Annonse
Annonse

I dag er det ikke mange mennesker igjen som bor fast på Målsnes. Mange har bare hytte her ute, men det er ikke til hinder for godt naboskap og bolyst for de som bor i bygda til vanlig.

Bygdelaget Samhold arrangerer hvert år en fast bryggedans ved Målselvfjorden der bygdefolket og folk utenfra samles til sosialt samvær og til dans med fin musikk. I år var det rundt 300 mennesker som tok turen innom dansen. Det var ikke bare eldre folk, men også unge folk som på en eller annen måte har tilknytning til bygda.

Dette gleder leder i bygdelaget Samhold, Arild Braathen som under dansen lørdag kunne fortelle til nettavisen hvor glad han var for at det hele ble en suksess.

- Det er en fin kveld. Været er på vår side og det er kommet godt med folk. Musikken er fin av Nordnorsk Husorkester med Tore Lind i spissen, sier Braathen da nettavisen møter han på dansegulvet lørdag kveld.

Både unge og eldre danset på bryggedansen lørdag på Målsnes.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Både unge og eldre danset på bryggedansen lørdag på Målsnes. Foto: Jon Henrik Larsen

Flyttet hjem til Målsnes

Rundt et av bordene på bryggedansen sitter det flere unge mennesker. To av disse personene er samboerparet Jonas Iversen (30) og Charlotte Klæboe Jacobsen (29). De har slått seg ned på Målsnes og driver i disse dager og tilrettelegger boligen sin.

- Jeg er opprinnelig herifra. Dette er min hjemplass, og jeg ville flytte hjem nå for å ha familien og den nære sirkelen rundt meg nært, sier Charlotte og smiler.

Det var sørpå at hun fant kjæresten og samboeren Jonas som er østlandsgutt og som nå stortrives på Målsnes.

- Ja, jeg trives veldig godt her på Målsnes. Det er fin natur og utsikt her, samtidig som det er en stille plass med mye rom for kjærlighet. Og det var jo det sistnevnte som trakk meg hit, nemlig kjærligheten!, sier Jonas og smiler godt.

En fin sommerkveld mot slutten. De som danset på bryggedansen lørdag danset seg vel inn i solnedgangen...
 Foto: Jon Henrik Larsen

En fin sommerkveld mot slutten. De som danset på bryggedansen lørdag danset seg vel inn i solnedgangen... Foto: Jon Henrik Larsen

Jobb og hus

Jonas jobber i dag som bilmekaniker på Sulland, mens Charlotte er hjemmeværende. Begge er de enige om at bryggedansen, som var lørdag er viktig for Målsnes.

- Bryggedansen er viktig for å skape godt liv her blant de som bor her. Det er også en arena for utflyttede målsnesværinga å kunne møtes igjen på. Det skaper samhold og trygghet, avslutter Charlotte Klæboe Jacobsen.

Se videosnutt fra sommerkvelden på Målsnes under:

God gammeldags bryggedans på Målsnes
Nordnorsk Husorkester spiller her i lag med vokalist Britt Eva Løkkemo fra Tromsø.

Annonse