Salangen-Nyheter

Kom fra nabokommunene til Sjøvegan

Danseglede på første kveld

Jan Johnsen fra Lavangen og Anita Svendsen fra Bardu danset og koset seg på dansekvelden på kulturhuset torsdag. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Det var den første dansekvelden for Dans Astafjord i Salangen kulturhus torsdag kveld. Petter Pedersen er initativtaker til arrangementet som har som formål å få mennesker til å møtes i sosialt lag, og danse sammen. Slik som det var på "lokalet" i gamle dager. Pedersen og Are Apeland sørget for at musikken gikk fra første minutt til siste minutt av kvelden.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Vafler og langveisfarende

Guro Bjørnsund og Gunn Alertsen sørget for at det ble servert deilige nystekte vafler og nykokt kaffe til alle som hadde tatt turen innom.

Danseglade fra Bjerkvik, Ibestad, Lavangen og Salangen var gjester torsdag kveld i Salangen kulturhus. Det var mest den eldre garde som var å se blant de dansende.

Mor og datter

Anita Svendsen fra Bardu hadde med sin mor Bjørg Hansen fra Lavangen på dansen.

- Dette er jo et flott initativ. Jeg har gledet meg til dette i flere dager nå. Og når vi kjørte hit i kveld jeg og mamma ilag med gode venner. Også på turen så klarte vi å kjøre utfor veien på Liaveien i Lavangen. Og da tenkte jeg, det var den kvelden... Men heldigvis så fikk vi god hjelp fra en person med traktor i nærheten som trakk oss opp på veien igjen. Og da var jeg glad kan du tro, sier Anita smilende og fornøyd til nettavisens utsendte journalist.

*Saken fortsetter under bildet*

23 personer møtte opp på den første dansekvelden på kulturhuset, som Petter Pedersen arrangerte. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Helt fra Bjerkvik for å danse

Per Harry Sørensen og kona Terese Sørensen tok turen helt fra Bjerkvik, bare for å danse og ha det sosialt torsdagskvelden.

- Ja, vi hadde jo sett plakat om dette arrangementet. Det er helt topp! Det er fin musikk, og ikke for raskt, og god atmosfære, sier Per Harry og ser på kona Terese, som for ikke mange månedene siden har vært operert i hofta.

- Selv om ho er ny-operert så hiver ho seg med å danse!. Vi er veldig glade i å danse begge to, så det er nok årsaken til at vi er så ivrige, sier Per Harry Sørensen. Alle er de enige om at de kommer neste gang det skal arrangeres dansekveld i Salangen kulturhus igjen.

- Det er ingen tvil om det. Vi kommer, og selv ikke været kan stoppe oss, slik vi skulle ha trodd det kunne ha gjort i dag. Men dansen går!, sier Per Harry og ler lett.

*Saken fortsetter under bildet*

Initativtaker og "dansekveld-konge", Petter Pedersen var fornøyd med den første sammenkomsten i kulturhuset i Salangen.Nå håper han at flere tar turen om to uker når neste arrangement skal være. FOTO: JON HENRIK LARSEN.

Fornøyd med første kveld

Hovedpersonen selv Petter Pedersen, som står bak dansekveld- initaitvet er fornøyd med den første utgaven.

- Ja, det gikk kjempebra. Vi hadde godt med folk til tross for været. Vi fikk litt problemer med internett, som gjorde at vi ikke kunne ta ønskemelodier i en periode. Men dette skal vi ordne til neste gang. Vi kjører på med ny kveld torsdag 12.mai igjen, og alle som er interessert kan gå inn på Facebook-sidene våre "DansAstafjord" og melde inn plateønsker til kvelden, avslutter Pedersen i det han begynner og rigge ned etter kveldens begivenhet.