Salangen-Nyheter

De unge fikk prøve seg:

Dartklubben på besøk

To aspirerende dartspillere? Solbritt Bakkevoll og Silje Bakkevoll får opplæring av dartklubben. FOTO ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: I går 8. mai fløy pilene veggimellom på kulturhuset i Salangen. Røde Kors Ungdom hadde nemlig inviter Dartklubben på besøk.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Onsdag 8. mai tok ungdommene i Røde Kors her på Sjøvegan imot dartklubben på besøk. Her ble det servering, avslapping og ikke minst pilkasting! Vi slo av en prat med Solbritt Bakkevoll og Silje Bakkevoll fra Røde Kors Ungdom, to nybegynnere i dart som får opplæring av dartklubben i hvordan man står, kaster, sikter og spilleregler. Manger synes det virker vanskelig og krevende å sette seg inn i, men jentene er ikke enig i det.

*Saken fortsetter under bildet*

De besøkende fra Dartklubben og deres nye klubbtrøye. Fra venstre: Steffen Samueljord, Merete Nordmark, Pål Samueljord og Espen Samueljord. FOTO ALEKSANDER WALØR.

Sport for alle

- Jeg synes det er verdt å prøve det. Det her er noe alle får til. Alle som kommer inn hit har klart å kaste og det er lett å se at de har det gøy, forteller Solbritt, som fortsetter: - Om noen er villig til å dele utstyr med oss så hadde det vært koselig å alltid ha muligheten til å kaste dart her. Mange trur det kanskje er en sport for den eldre garden, men det er heller ikke jentene enig, for de virker godt fornøyd med besøket. - Det er ikke noe gammelmanns-sport! Det er veldig mange som holder på med dette, men ikke alle vet om dart. Det er veldig bra dem lar ungdommene prøve det ut, avslutter jentene.

*Saken fortsetter under bildet*

Ungdommen godt igang med dartspillingen. FOTO ALEKSANDER WALØR

Vokser i popularitet

Salangen Dartklubb har 22 medlemmer. Og i helgen var dem i en turnering med 40 stykk. Pål Samueljord, leder i Salangen Dartklubb kan fortelle oss at det er bra med liv i dartmiljøet og at det ikke bare er her i Salangen at dart slår an. Interessen er økende også andre plasser her i Troms. - Det er jo artig å se at det har komme mange klubber i Troms de siste årene. Vi var ny, men også Ballangen og Narvik. Så interessen er økende. Og det er kjempeartig. Det er bare å ta kontakt med meg eller hvem som helst i klubben om du vil prøve deg på dartspilling, avslutter leder for Dartklubben i Salangen, Pål Samueljord.

Leder for Salangen Dartklubb, Pål Samueljord var fornøyd med besøket hos ungdommen. FOTO ALEKSANDER WALØR.