Salangen-Nyheter

Handelssparkene er tilbake:

- De bør tas vare på

Handelssparkene viste seg å være nokså populære i fjor, men når snøen forsvant, var det ikke alle sparkene som ble tatt vare på. Derfor oppfordrer Salangen Næringsforening befolkningen å hjelpe til med å ta vare på dem. ARKIVFOTO : KNUT ARILD JOHANSEN

SJØVEGAN: I fjor ble noen fargerike sparker introdusert i Sjøvegan, som var en gave fra Salangen Næringsforening til befolkningen. Disse blir forhåpentligvis tatt i bruk også i år, og næringsforeningen håper at de tas godt vare på.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Snøen har dalt ned, og samlet seg i større og større mengder i Salangen kommune, og med det har det blitt påtenkt å få fram "Handelssparken" for en ny sesong med bilfrie veier, og eller sparkespor på gangfeltene. Ideen som opprinnelig kommer fra Dina Bay, og ble satt i gang av Salangen Næringsforening viste seg å være populær like før og etter jula 2016, da det ukentlig kom glade tilbakemeldinger fra sparkende kunder. Handelssparkene lever sitt eget liv, og ender opp på mange steder i Salangen, men dessverre har noen blitt gjenglemt ute i løpet av sesongen, og ikke blitt tatt skikkelig vare på.

Passe på sparkene

Andreas Bay som er aktiv i Salangen Næringsforening håper at hvis noen skulle observere noen av de fargerike sparkene langt unna sentrum at de kan frakte dem til et mer sentralt område hvor de kan brukes til det de ble satt ut for. - Det er vanskelig å ha kontroll på absolutt alle, og vi er avhengig av at de som bruker sparkene tar godt vare på dem, og setter dem utfor butikk i sentrum og ikke drar for langt unna med dem uten å returnere, forteller Bay. Det har blitt spådd at det første snøfallet senere denne uken skal forsvinne, og da oppfordrer Bay folk å parkere sparkene ved butikkene i Salangen. - De sparkene som ble satt utenfor butikkene i sentrum, ble tatt inn og lagret for neste omgangs bruk. Jeg ser for meg at det ikke blir et fast islag før mot jul, og da er det greit at sparkene er helt klar til bruk, opplyser Bay.

Daglig leder ved Sport1 Sjøvegan, Brita Sagerup forteller at handlesparkene ble ofte brukt i fjor. ARKIVFOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

- Ene dagen grønn, ande dagen lilla

En annen som er aktiv i næringslivet i Salangen er Brita Sagerup ved Sport1 Sjøvegan, hun forteller at handlesparkene var hyppig brukt under forrige vinter, og at de fikk mange positive tilbakemeldinger fra kunder som syntes dette var et artig og praktisk tilbud. - Vi har enda ikke merket noe særlig til at sparkene er blitt brukt så mye i år, i fjor var jo første året med disse handlesparkene, og de ble mye brukt. Ene dagen sto det en grønn spark utenfor butikken vår, og neste dag var den blitt lilla, vi fikk flere ganger henvendelser fra fornøyde kunder, forteller daglig leder ved Sport1 Sjøvegan, Brita Sagerup til nettavisen.

ANNONSE
Annonse