Salangen-Nyheter

Dyrene trives i kulden:

- De er aktive i snøen

Det er idyllisk hos Polar Park nå som vinteren har falt over Salangsdalen. FOTO: PRIVAT

Det er idyllisk hos Polar Park nå som vinteren har falt over Salangsdalen. FOTO: PRIVAT

SALANGSDALEN: Dyrene i Polar Park stortrives nå som det har blitt kaldere i Nord-Norge. - Ulvene er ute og sklir på isen, sier dyrepasser Catrine Blomqvist til nettavisen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Det er ikke alle som er like fornøyd med at snøen har falt over Nord-Norge, men dyrepasser Catrine Blomqvist legger merke til at dyrene i Polar Park er storfornøyd med at det har blitt litt kaldere. - Ulvene har blitt mer aktive og leker rundt med hverandre. De liker seg nå som det er litt kaldere, sier hun til nettavisen. Selv om noen av dyrene er ute og leker seg i snøen har parkens seks bjørner beveget seg i hiet. - De sover godt nå og står vel opp i slutten av mars engang, fortsetter Blomqvist og ser ikke bort i fra at bjørnene kan våkne under vinteren for å snu seg rett i døra igjen.

- De liker seg mer i snøen enn om det skulle regne, sier Catrine Blomqvist. FOTO: PRIVAT

- Alle har det fint

Nå som snøen har kommet nevner Blomqvist at det blir litt ekstra arbeid for de når de må måke bort snøen. - Det blir god trening av det, men vi koser oss vi også. Det tar litt tid, men vi er så heldig at vi kan ta det meste med traktoren, sier hun videre til nettavisen. Den mest idylliske perioden for Polar Park er snart godt i gang.

Annonse