Salangen-Nyheter

Samler på fotballdrakter:

- De fleste er signert

Drakten som Bente Synnøve Norbakken viser fram har blitt brukt av Lisa-Marie Karlseng Utland under et fotball verdensmesterskap. FOTO: JON HENRIK LARSEN

TENNEVOLL: Det finnes en lidenskap for alle og enhver, og en populær hobby er å samle på forskjellige gjenstander. Bente Synnøve Norbakken fra Lavangen bestemte seg i ung alder å samle på fotball- og håndballdrakter.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Fotball har i mange år vært en delt glede for mennesker over hele kloden, og for både unge og voksne ligger det mye lidenskap og glede for sporten i fritiden. Lavangsværingen, Bente Synnøve Norbakken har gjort seg en unik og spennende hobby for ballsporten. - Da jeg var rundt 15 år fikk jeg en interesse for fotball, og jeg begynte da litt senere å samle på fotball- og håndballdrakter. Enkelte av draktene har spesielle historier bak seg, og mange er signert av spillerne selv. Som Champions League-drakta jeg har av Fredrik Winsnes da han spilte i Rosenborg BK, sier Norbakken stolt, og legger til at hun hvert år sender en julehilsen til Rosenborg BK. - Det har blitt en tradisjon for meg å sende en liten julehilsen til laget, og et år fikk jeg faktisk en video tilbake. Det var kjempeartig, forteller Norbakken.

Nye drakter

Samlingen til Norbakken består i dag av 45 drakter fra både fotball og håndball, og samlingen vokser stadig mer og mer. - Den nyeste drakta i samlingen min fikk jeg faktisk i høst. Det er landslagdrakta til Lisa-Marie Karlseng Utland, som har blitt brukt under fotball-VM. Det er tøft å få drakter som har vært sett av så mange folk, sier Norbakken og legger avsluttende til at det ikke er så lenge til at samlingen vokser enda litt mer. - Jeg venter for øyeblikket på en til drakt. Forhåpentligvis blir det ikke så altfor lenge til den kommer til meg og blir en del av samlingen, avslutter Norbakken til nettavisen.

Se ett lengre intervju med Norbakken i kveldens sending av "Julestemning" på Salangen-Nyheter kl. 22.00!