Salangen-Nyheter

Lekende lærdom om brannvern:

- De skal få prøve seg

Avdelingsleder i Salangen Brann og Redning, Svein Åge Hegge ser fram til å kunne vise barna ved Vasshaug barnehage alt om brannsikkerhet før høstens mørke kommer for fullt. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

Avdelingsleder i Salangen Brann og Redning, Svein Åge Hegge ser fram til å kunne vise barna ved Vasshaug barnehage alt om brannsikkerhet før høstens mørke kommer for fullt. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Brannvern er en veldig viktig del av hverdagen, og bør læres så tidlig som mulig. I anledning Brannvernuka inviterer brannvesen over hele landet til åpen brannstasjon, men i Salangen blir det annerledes.

Publisert:

Annonse
Annonse

Brannvernuka er en landsomfattende informasjonskampanje som arrangeres av Norsk Brannvernforening Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, og If Skadeforsikring, sammen med brannvesen og el-tilsyn over hele landet. Dette har foregått helt siden 2002 og er i all hovedsak for de aller yngste borgerne i Norge. Det er ikke tilfeldig at Brannvernuka arrangeres om høsten, siden man da går inn i den årstiden der antall boligbranner øker, og folk trenger derfor en påminnelse om brannsikkerhet før vi skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i ovnen. Salangen Brann og Redning har brukt å ta en del av dette, men ikke i år. Det betyr derimot ikke at de hopper over muligheten til å dele informasjon med befolkningen i kommunen.

Salangen Brann og Redning har mange ganger vært synlig og tilgjengelig for barn og unge. ARKIVFOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Besøk av barnehagen

I løpet av neste uke skal Salangen Brann og Redning både besøke og få besøk av Vasshaug barnehage for å kunne dele sine kunnskaper, lærdom og brannsikkerhet med barnehagebarna. Avdelingsleder ved Salangen Brann og Redning, Svein Åge Hegge synes det er artig å kunne gjøre noe litt utenom det vanlige. - På mandag og fredag neste uke skal vi besøke eller få besøk av Vasshaug barnehage. Vi har enda ikke slått fast hvem som besøker først, men vi vet det blir begge dagene, forteller Hegge, og kommenterer det er for barnas del at de viser dem om brannsikkerhet. - Det er viktig at barna får besøke oss og se at det ikke er noe farlig med utstyret vi bruker. De får sitte i bilen, prøve seg fram med det vi har, og få leke litt, sier Hegge, og gir et uttrykk om at han gleder seg til besøkene.