Salangen-Nyheter

Ungdomsbedrift fra Salangen:

Deltar på fylkesmessa

52 ungdomsbedrifter fra hele Troms deltar i dag på fylkesmessa i Tromsø.

TROMSØ/SJØVEGAN: I dag tirsdag 11.mars konkurrerer ungdomsbedriftene i Troms om gjeve NM-billetter. Også ungdomsbedriften fra Salangen, Velve UB (bildet) deltar på fylkesmessa i Tromsø.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

I dag legger elevene siste hånd på verket før de skal vise fram ungdomsbedriftene sine for dommere og publikum. Det kommer til å syde av liv når 52 ungdomsbedrifter og 300 elever inntar Jekta Storsenter i Tromsø. – Vi kan knapt vente! For oss er fylkesmessa for Ungdomsbedrifter høydepunktet i året. Det ligger mye hardt arbeid bak, og elevene har definitivt beveget seg utenfor både komfortsonen og klasserommet. Nå skal vi få se hva elevene har klart å skape i årets ungdomsbedrifter, sier Anne Grete Johansen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms.

Sikter mot toppen

Juryer bestående av kompetente folk fra lokalt arbeids- og næringsliv skal velge fem ungdomsbedrifter som skal reise til NM for Ungdomsbedrifter i slutten av april. På Norges Varemesse på Lillestrøm vil elevene konkurrere mot de beste fra hele landet. – Det spirer i Troms og det jobbes knallbra med Ungdomsbedrift i fylket vårt. Vi har ennå ikke vunnet NM, men jeg har stor tro på at en av våre bedrifter kan gå helt til topps i år. Det ville vært fantastisk, sier Johansen. Vinneren av hederstittelen Norges beste Ungdomsbedrift 2014 skal representere Norge i europamesterskapet i Tallin i Estonia. Fra Salangen er det kun ungdombedriften Velve UB som skal delta.

Bygger bro

– Det er de unge som skal bringe Troms inn i framtiden. Det bor mye kreativitet og skapertrang i ungdommene våre, men de må få slippe til. Ungdomsbedrift gir elevene verdifull erfaring med samarbeid, verdiskaping og samhandling med det virkelige liv, sier Kari Sabbasen, styreleder i Ungt Entreprenørskap Troms og innehaver av Frisør i Nor. Hun mener Ungt Entreprenørskap gjennom 14 års drift i fylket har befestet sin rolle som den viktigste brobyggeren mellom skolene og næringslivet.

I 2013 var det 489 elever i videregående skoler i Troms som drev Ungdomsbedrift. Det utgjør 22,7 prosent av et årskull. Over 2400 personer fra arbeids- og næringsliv bidro på ulike måter til læring for elevene i fylket.