Salangen-Nyheter

Næringslivsdag i Salangen:

Delte erfaringer for elever

Tirsdag var det næringslivsdag i Salangen for skoleelevene både fra 10. trinn og fra videregående skole. Et av besøkene var til Sjøveganhytta hvor daglig leder Tor Sørensen og styreleder Tor-Christian Chruickshank gladelig fortalte om sine erfaringer fra skolegangen og inngangen til arbeidslivet.

SJØVEGAN: Tirsdag var elever fra videregående og Salangen skole på bedriftsbesøk hos flere aktører i Salangen, blant disse var Sjøveganhytta en av aktørene som fikk besøk og fortalte gladelig sin historie overfor elevene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Blant de store milepælene i livet er dagen da man har fullført sin faglige utdanning og skal inn i arbeidslivet. Den 22. januar var elever fra både 10. trinn på Salangen skole og fra Sjøvegan videregående skole invitert av Salangen kommune og Astafjord Utvikling til en næringslivsdag i Salangen. I løpet av dagen besøkte de blant annet Aktiv IT, Salaks/Salangfisk og Sjøveganhytta. Ved Sjøveganhytta fikk elevene høre Tor Sørensen og Tor-Christian Chruickshank, som begge er i midten av 20 årene og i dag driver Sjøveganhytta med sine 17 ansatte.

Et givende møte

Elevene fikk høre en inspirerende historie fra Tor og Tor-Christian om deres opplevelse av sin utdanning og overgangen til arbeidslivet. – Dette syntes vi var litt artig, de er unge og de skal nå igjennom det samme som vi har gjort for ikke så lenge siden. Det er en spennende tid i livet, og noen av elevene skal snart ut i arbeidslivet, og da synes vi det er godt og givende å kunne få fortelle dem våre opplevelser. Samtidig vise dem at de trenger ikke ti års utdanning for å komme noen vei i livet, om man har to år på videregående og fullføre lærlingtiden, da har man fast lønn og så kan man utvide derifra med kurspåbygging, sier daglig leder ved Sjøveganhytta, Tor Sørensen til nettavisen.