Salangen-Nyheter

Hyggelig russeknute:

Delte ut is i barnehagen

IS: Cecilie Simonsen og Frøya Sol Håkonsen leverte is til Lappraen barnehage. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN/BARDU: Onsdag leverte rødrussene Frøya Sol Håkonsen og Cecilie Simonsen fra henholdsvis Sjøvegan og Bardufoss videregående skole ut is til ungene i Lappraen barnehage i Bardu.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Å kunne bringe litt glede og en god del is til barnehagebarna på Lappraen barnehage synes rødrussen Cecilie Simonsen var hyggelig.

- Det var veldig koselig. Det setter litt preg på situasjonen nå. Å kunne bidra med å donere litt is var bare artig. Det ble saftis denne gangen fordi vi hadde hørt at noen hadde laktoseintoleranse.

Ifølge Simonsen var det mellom 70 og 80 barn på barnehagen, og samtlige fikk en is hver. Tilbakemeldingene lot etter sigende ikke vente på seg.

- De satt stor pris på det. Det jeg fikk høre var at det kom mange positive tilbakemeldinger. Dette var også en russeknute, forteller Simonsen. Isen ble finansierte av deres egne penger. - Vi finansierte isen selv. Det kjennes på lommeboka, men dette var veldig hyggelig å gjøre. Det er bedre å bruke pengene på noe som gir tilbake til folk enn å bruke dem på oss selv, sier hun.

Cecilie Simonsen (19) på vei inn til Lappraen barnehage på Setermoen med is til de små. FOTO: PRIVAT

Simonsen går realfag på Bardufoss videregående skole. Hun utelukker på ingen måte at hun vil bli med på å gjøre det samme igjen.

- Jeg er med på runde to når den tid kommer om så, sier hun. En annen knute Simonsen utførte var å bade i Barduelva. - Det var ganske kaldt, deilig og forfriskende, forteller hun.

Frøya Sol Håkonsen var med på å levere isen til barnehagen. Hun synes det var trist at dem ikke kunne levere isen direkte til ungene.

- Vi måtte levere til en ansatt. Det gir en god følelse. Det er en litt hyggelig russeknute, mener hun.

Hun håper det er russ i Salangen som vil vurdere å gjøre noe lignende. Også Håkonsen deltok i andre russeknuter før denne.

- Jeg badet i Barduelva før første mai. Jeg prøvde også å være våken i 48 timer, men jeg sovnet fire timer før vi skulle være ferdig. Det tror jeg ikke at jeg prøver på nytt. Det var litt fælt, og det var første gangen jeg døgnet, sier hun.

GOD FØLELSE: Frøya Sol Håkonsen (18) forteller at det gav en god følelse å kunne dele ut is. FOTO: PRIVAT