Salangen-Nyheter

Test av Sushiexpressen:

Den nye fredagstaco'en?

Grillo Catering står utenfor Coop Extra i Sørreisa, klar for å utlevere dagens bestillinger. FOTO: ELLY MARIE NERGÅRD

Utenfor Extra i Sørreisa, står flere biler og venter. I det fjerne kan vi skimte en rød og sort bil; Grillo Catering svinger inn på parkeringsplassen. 
Overaskende mange stiller seg spent i kø når sjåføren åpner bagasjerommet, pent og pyntelig blir navn og ordrenummer vist frem.
Kulda biter i kinnene, men alt kommer til å være verdt det. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Selv står jeg litt i bakgrunn, usikker på hva jeg har i vente. Endelig er det min tur, med et smil får jeg maten min utlevert. Bare på noen få minutter er parkeringsplassen nesten tom, og Sushiexpressen kjører videre. De har nemlig en stram kjøreplan, og vil ikke la folk vente.

Kenneth Bakkehaug er en av mange som står i kø for sin bestilling. Fornøyd med dagens middag, kan han vende hjem. Lettere blir det ikke! forteller han. FOTO: ELLY MARIE NERGÅRD

Grillo Catering startet i 1994 å levere selskapsmat til arrangementer i hele Vesterålen og Lødingen. De startet først å produsere sushi i 2015, som de solgte utenfor diverse butikker. Nå blir alt forhåndsbestilt, produsert og levert til Fauske/Rognan, Steigen, Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms.

Som vi alle vet har covid-19 satt en stopper for mange, spesiellt for de som i reiseliv- og serveringbransjen. Cateringselskapet innså de gikk en usikker framtid imøte, og måtte permitere sine ansatte. Men, etter en idémyldring fant de ansatte ut at korona skulle ikke stoppe dem. Hvis ikke de kan komme til oss, skal vi komme til dem! Slik ble «Sushi-Expressen 2.0» lansert.

Ikke bare har dette medført at salg har gått opp, de har til og med kunne ansatt flere i en tid der stadig flere blir permitert.

- Vi er veldig takknemmelige for å kunne oppretholde dette tilbudet, nå ut til et større område og ikke minst minske mat-svinnet! sier daglig leder Tore Willassen. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, og kan si så mye som at nye produkter kommer, ikke bare sushi. Kanselleringer skjer hvis vi ikke har nok bestillinger til å dekke ruten, eller været ikke er med oss, men det er skjeldent, forteller han videre.

Innbydende og smakfult!  FOTO: ELLY MARIE NERGÅRD.

Endelig hjemme kan jeg sette meg ned, klar for å utforske en helt ny verden av eksotiske smaker. Må innrømme at dette var nytt, men for de som kanskje aldri har prøvd sushi kan jeg si at dette er definetivt burde prøves uansett om man er fem eller femti! At dette er et godt alternativ til fredagstaco'en kan jeg si meg enig i, sushi er kommet for å bli.

For de som ønsker å lese mer om tilbudet kan de gå inn på Grillo's nettside her eller bestille sushi og se reiserute her.

Bestillinger må legges inn før midnatt, dagen før levering.