Salangen-Nyheter

Selges også utenfor Salangen:

- Den perfekte julegaven

Leder i Salangen Fotoklubb er fornøyd med årets bilder for Salangskalenderen. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Leder i Salangen Fotoklubb er fornøyd med årets bilder for Salangskalenderen. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Salangen Fotoklubb tar godt vare på tradisjonen med å bringe Salangskalenderen på bordet til alle interesserte. Kalenderen som trykkes i 1000 eksemplarer kan allerede kjøpes i Salangen.

Publisert:

Annonse
Annonse

Salangskalenderen som tradisjonelt sett kommer ut i slutten av november måneden kom litt tidligere i år, og er dermed allerede klar til å kjøpes. Leder i Salangen Fotoklubb, Roger Åmo er veldig fornyød med årets fotoinnslag til kalenderen. - Det var veldig mye flott som ble levert til oss, så det ble vanskelig å finne ut hvilken av bildene som var best. Jeg vil si alle var like gode på hver sin måte, sier Åmo fornøyd. De fleste bildene er tatt i Salangen kommune, hvor både menneskene, naturen og hendelser er avbildet. - Bildene taes gjennom hele året, og vi prøver å få dem litt spredd geografisk sett, så det er nok av flotte bilder å se på og kanskje mimre litt tilbake til når det skjedde, forteller Åmo.

Kalenderen inneholder bilder tatt ut hele året. Også flere illustrasjoner tatt i fra fotokonkurranser har blitt inkludert. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Helt siden 80-tallet

Salangskalenderen har en rik historie bak seg, og i følge Åmo har den blitt produsert siden 80-tallet, hvorav Salangen Fotoklubb har drevet produksjonen siden 90-tallet. - Mye har forandret seg siden da. Det er mye enklere og ikke minst effektivt å få bildene på trykk i dag. Før sendte man dem til trykkeriet, som deretter sendte prøvetrykk tilbake. Da måtte vi eventuelt sende inn rettinger slik at de ble trykt ordentlig, forteller Åmo.

Den første utgaven kan bli vist på Salangen Fotoklubb sine hjemmesider, og kan i tillegg bestilles for et hyggelig tilbakeblikk på hva som skjedde i Salangen før i tiden.

Populært utenfor Salangen

Åmo kan fortelle at Salangskalenderen er populær blant samlere, og at kalenderne til og med bestilles inn utenifra Salangen kommune. - Kalenderen er i lik linje med Årboka en flott julegave for de som er interessert i det, og da legger vi merke til at de bestilles utenifra Salangen, også til og med fra utlandet, forteller Åmo stolt, og legger til avsluttende at han er glad for at så mange støtter klubben sitt arbeid ved å kjøpe Salangskalenderen hvert år når den kommer ut. - Det er mange flotte og varierende bilder som blir tatt hvert år, og jeg håper på at vi kan drive dette alle år framover også, sier Åmo avsluttende.

Annonse