Salangen-Nyheter

Vi har prøvekjørt:

Den tøffe Mazda 6

Denne Mazda 6 har vi på Salangen-Nyheter prøvekjørt. FOTO: RONNY ANDRÉ LØKKEN

SJØVEGAN: Vi i Salangen-Nyheter fikk prøvekjøre nye Mazda 6, 2013-modell levert av Bakkehaug Bil AS i Sørreisa. Her er våre tanker om kjøreturen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Forleden fikk vi i nettavisen muligheten til å prøvekjøre en 2013 Mazda 6, levert av Bakkehaug Bil AS i Sørreisa. Følgende er våre erfaringer!

Mye utstyr

Bilen er svært iøynefallende, med et rent og moderne design. Noe av det første vi legger merke til er det brede spekteret av ekstrautstyr og funksjoner. De behagelige skinnsetene er elektrisk justerbare og vi har ingen problemer med å finne en behagelig sittestilling. Da vi har funnet oss til rette starter vi bilen ved å trykke på en knapp. Høytalerne i bilen er av typen Bose og gir en rund og god lydgjengivelse.

En sikker kjøreopplevelse

Bilen har blindsonevarsling - et lys tennes i speilet når det befinner seg et kjøretøy i din blindsone. Skulle du da slå på blinklyset for å foreta et feltskifte varsler også bilen med lyd om at dette er en dårlig ide. Ellers har bilen parkeringssensor,  bixenon med kurvelys og en hel del annet som gjør kjøringen sikrere og enklere. Den har 6 kollisjonsputer og det meste av moderne sikkerhetsutstyr - deriblant ABS-bremser, antispinn, elektronisk bremsekraftfordeling og nakkeslengreduserende nakkestøtter.

 

Fra panel på rattet har en styring på det meste! FOTO: RONNY ANDRÉ LØKKEN

Gode kjøreegenskaper

Akselerasjonen er imponerende, men ikke overraskende med tanke på de 129 hk vi har med oss. Det merkes godt at bilen sitter svært bra på veien. Styring føles meget komfortabelt og selv knappe svinger føles myke. Kjørekomforten er eksepsjonell, bilen er lettkjørt og vi har hatt en svært behagelig kjøretur. Toppfart er oppgitt til 195 km/t, men det har vi ikke prøvd å dokumentere.

Romslig

Dette er en ypperlig familiebil med svært god plass i baksetet. Vi vil også legge til at også de er meget komfortable. Bagasjerommet er stort, men kunne vært større. Størrelsen er angitt til 519 liter og det skal likevel mye til før det blir plassmangel!

Mazda 6 er en romslig bil, med svært behagelige bakseter. FOTO: RONNY ANDRÉ LØKKEN

Bagasjerommet rommer 519 liter. FOTO: RONNY ANDRÉ LØKKEN

Hjulstøy

Skal vi peke på noe negativt må det bli hjulstøyet. Det er ikke overdrevent merkbart, men definitivt til stede. Dette må en dog forvente med 18” på hjulene. Sett bort ifra dette kan vi utifra vår korte kjøretur ikke peke på noe negativt med kjøreopplevelsen.

Oppsummering

Mazda 6 er en behagelig bil å kjøre. Prisen er overkommelig i forhold til utstyrsnivå, og det er helt tydelig at dette er en moderne bil med sikkerhet og komfort i fokus. Hjulstøy kunne det til fordel vært mindre av, og med tanke på at dette er en stasjonsvogn og 2013-modell kunne bagasjerommet gjerne vært større. Alt i alt må vi si oss svært fornøyde med bilen og oppfordrer til prøvekjøring!