Salangen-Nyheter

Delte erfaringer:

Det å gi en klem

Bereket Hagos (t.v.) var en av de som delte sine erfaringer. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: I går var to representater fra organisasjonen Voksne For Barn for å høre hvilke erfaringer flyktningene i Salangen sitter med etter å ha kommet til Norge. - De blir liksom et talerør, ikke bare for seg selv, men også for andre unge med tilsvarende erfaring, sier en av representantene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

I går var to representanter fra organisasjonen Voksne For Barn innom Salangen for å snakke med unge flyktninger, enten enslige eller som har kommet til Norge med familien sin, for å høre hva de synes er viktige for å ha en god psykisk helse når de bor i Norge. Voksne For Barn arbeider med å bygge robusthet og styrke hos barn, og om å redusere tabuer, utestengning og mobbing. - Vi jobber for å fremme barn og unge psykisk helse. Sørge for at alle barn i Norge har gode oppvekstsvilkår. Vi er opptatt av å høre deres egne mening noe som er grunnen til at vi er her i Salangen, sier Gro Kristiansen.

Karin Kållsmyr (t.v.) og Gro Kristiansen er fra organisasjonen Voksne For Barn. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Delte sine erfaringer

Det var flere som møtte opp for å dele, både positive og negative, erfaringer med å komme og bo i Norge som flyktning. - De blir liksom et talerør, ikke bare for seg selv, men også for andre unge med tilsvarende erfaring. Den kunnskapen disse ungdommene her har, tenker vi å dele med fagfeltet om hva ungdommene selv sier er viktig, sier Gro Kristiansen.

Hjelper mye

En av ungdommene var Bereket Hagos, opprinnelig fra Eritrea, som syntes at dette møtet var svært lærerikt. - Jeg har lært mye, møtet er bra fordi jeg og andre får sagt hva vi mener er viktig. Salangen er et lite sted, men jeg trives i Salangen, fordi vi har en fin skole med flinke lærere, forteller Bereket Hagos til nettavisen.

En av deltakerne kom med en fin universal løsning, "Gi en klem". FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN