Salangen-Nyheter

Fikk en helt spesiell gave:

- Det betydde hele verden

Torsdag kom nemlig en pakke med adressat fra Oslo.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Det var Rammstein Norway, den norske supportergruppen til det tyske industrimetallbandet Rammstein som hadde sendt en oppmerksomhet nordover. Supportergruppen hadde nemlig kommet over en artikkel som nettavisen skrev om Trond Magnus og hans musikkentusiasme.

- Det betydde hele verden. Når han fikk den var det innpakket i en svart plastpose med svart logo på. Broren min rev den opp. Etterpå puttet han den i eska. Den posa klarte ikke Trond Magnus å glemme. Den ble glatta ut og ligger på rommen, forteller moren hans Sissel Johnsen.

Ei heller skjortene får noen lov til å røre.

- De får jeg ikke lov til å vaske. Flagget som fulgte med i pakken gav han ikke ro før det var hengt opp på veggen. Det var først da var han rolig, for da hadde han skjortene tilgjengelig, posa lå på senga og nøkkelringen hadde han rundt halsen, sier hun.

Sissel Johnsen forklarer at sønnen Trond Magnus er kognitivt mellom fem og åtte år gammel.

- Hver minste detalj er viktig for han. Han viser det på sin egen måte. Da blir jeg som mamma utrolig stolt. Det var utrolig artig at Rammstein Norge tok tak i dette og ble rørt av det. Vi på lille Myre får kort og pakke fra dem og de takket oss for at de hadde fått se videoen av han. Det er stort. Det er sånn som ikke får plass i et mammahjerte. Jeg sitter her og holder tårene tilbake. Vi har slitt så mye i løpet av årene, og når musikken kan gjøre så mye som det kan for han, så er det helt utrolig, sier hun.

LYKKELIG: Det er lett å se at Trond Magnus Johnsen fra Myre er en lykkelig mann i disse dager. FOTO: PRIVAT

Hanne Lund Lønnemo er administrator i supportergruppa Rammstein Norway. Hun har selv aspergers og forteller at hun kjenner til interessen for bandet.

- Jeg ble veldig rørt av den første avisartikkelen du skrev. Siden jeg har Aspergers syndrom selv og har nær familie med samme diagnose så kjenner jeg spesielt godt til dette med særinteresser, eller «hangups» som vi kaller det blant aspergere. Det er som en besettelse, den kan være slitsom for andre, men for den som har det gir den som har det en enorm glede. Det er viktig å bygge oppunder og oppmuntre sånne særinteresser fordi det gir en unik mulighet til kommunikasjon med den som har det slik. Også er det jo godt å se at han blir glad også, sier hun.

Lønnemo forteller at det i fanmiljøet til bandet finnes et spesielt ordtak: LIFAD (Liebe ist für alle da, Kjærligheten er for alle).

- I Rammsteins fanmiljø er det mange fans som er veldig ivrige og intense. Jeg har selv stått ved siden av folk som har gråt fordi de ble så berørt av musikken og sceneshowet. For de som ikke er fans er det vanskelig å forstå at noen kan føle så sterkt for den musikken. Mottoet i Rammstein fanmiljø er LIFAD, Liebe ist for alle da, og fanmiljøet er veldig inkluderende. Der er det plass til alle fans, uansett alder eller handikap, sier hun.

Lønnemo forteller at det var til store glede for henne å kunne gjøre noe fint for Trond Magnus gjennom å sende pakken med gavene nordover.

- Det var en glede å kunne gjøre noe for Trond Magnus. Jeg har ikke flere t-skjorter eller skilt, han fikk det jeg hadde. Den t-skjorta fra Chile var en personlig gave fra Chiles fanklubb, og jeg sendte den fra meg før jeg fikk tenkt over at det burde jeg ikke gjort, for den var egentlig et samleobjekt. Men jeg har snakket med LIFAD Chile og de syntes det var artig at den t-skjorta får et nytt og mer aktivt liv hos Trond Magnus. Jeg sendte de et bilde med Trond Magnus som har skjorta på og de svarte: «It is a beautiful situation. I showed the photo to the people at the club and they were thrilled. Thanks for sharing this with us», avslutter hun.

KLEM: Trond Magnus' onkel får en klem underveis i gaveåpningen. Følelsene tok overhånd. FOTO: PRIVAT