Salangen-Nyheter

Ute med ny diktsamling:

- Det blir en terapi

Ole Jakob Olsen er dikteren fra Lavangen som nylig har gitt ut sin nye diktsamling. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Ole Jakob Olsen er dikteren fra Lavangen som nylig har gitt ut sin nye diktsamling. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SOLØY: Lavangsværingen Ole Jakob Olsen har nylig kommet ut med en diktsamling som inneholder varierte dikt som tar for seg temaer som folk flest kan forstå og kjenne seg igjen i.

Publisert:

Annonse
Annonse

Dikteren fra Lavangen, Ole Jakob Olsen har nylig kommet ut med en ny diktsamling ved navnet «Mella fjæra og fjellet» og samlingen består av 60 dikt i ulike sjangre. Denne utgivelsen blir den fjerde diktsamlingen som publiseres av Olsen, og boken er delt inn i ulike bolker som sommer, høst, natur, og mennesker og dyr. - Jeg har fått mange fine tilbakemeldinger om diktene mine. Mange kjenner seg igjen i det jeg skriver, fordi jeg skriver om ting jeg har opplevd fra barndommen og opp gjennom årene, og du kan si at jeg har prøvd livet på mange måter, sier Olsen og ler.

- Blir en terapi

Olsen forteller at han er en aktiv dikter og mange av diktene skriver han om nettene. - Jeg pleier å våkne midt på natten og da får jeg ikke til å sove lengre. Da finner jeg frem blyanten og blokka, og så skriver jeg, men mange av diktene skriver jeg om under frokostbordet, fortsetter Olsen til nettavisen. Olsen deler med nettavisen at mørketiden er en tung tid som alle må gjennom og diktskrivingen blir en fin måte å slippe ut følelser på. - Det å skrive har blitt en terapi for meg. Jeg var gift med ei veldig kjekk dame som jeg mistet i 2014. Det var veldig tungt. Jeg trur at hadde hun levd i dag ville jeg ikke hatt noe behov for å slippe ut tanker og følelser, deler Olsen.