Salangen-Nyheter

Elever på Sjøvegan vgs om påska:

- Det blir skitur og isfiske

- Interessen for isfiske kommer av at det er en typisk ting å gjøre i påska, som å gå på ski, sier Torunn Paulsen til nettavisen. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Mange elever på Sjøvegan videregående skole har allerede lagt planene sine for påsken. Hyttetur, skitur og isfiske er den årlige tradisjonen for de fleste, men for ei jente blir dette hennes første påskefeiring.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Elevrådsleder ved Sjøvegan vgs, Torunn Paulsen har påsken forhåndsbestemt. Turen hennes til hytta starter på skjærtorsdag og skal vare ut helga, der skal hun kose seg i lag med familie og venner. - Vi har alltid dratt til hytta på skjærtorsdag, hytta er plassert ved et vann så vi blir så klart å fiske på isen og gå på ski. Også skal jeg spise påskeegg, forteller elevrådslederen. Hun er også litt sporty av seg. - Jeg tar heller å går på ski enn å kjøre scooter, avslutter Paulsen til nettavisen.

Campingtur til Sverige

De filminteresserte guttene Iver Walør Sagerup og Carl Fredrik Eilers har også gjort klar planene sine for påsken. - Jeg skal ned til Sverige med familien i campingvogn. Det er egentlig en tradisjon, forteller Eilers til nettavisen. Det blir ikke så mange skiturer på Eilers, i motsettning til Sagerup som forteller at han blir å ta noen turer i påska. Isfiske er en aktivitet Sagerup er veldig interessert i. - Jeg bruker å være med på isfiskekonkurransen som er årlig i Bardu i påskeferien, forteller Sagerup. Han kom på tredjeplass for noen år siden i konkurransen.

Iver Walør Sagerup og Carl Fredrik Eilers klar for påskeferien. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN.

Første påske

Ada Alya Akdağ er en utvekslingselev fra Tyrkia og dette blir hennes første påskefeiring i Norge. - Jeg vil feire påsken med venner og vertsfamilien i Harstad, forteller Akdağ. Hun skal følge litt av den norske tradisjonen med å spise appelsin og kvikk-lunsj. - Jeg ønsker alle lesere en god påske, avslutter Akdağ til nettavisen.

Ada Alya Akdağ skal feire påske for første gang, og ønsker alle en riktig god påske. FOTO: ALEKSANDER WALØR