Salangen-Nyheter

Årboka for Salangen er kommet ut

- Det er en årlig klassiker!

Redaktør Jostein Sagerup blar fornøyd igjennom årets utgave av Årbok for Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Årboka for Salangen 2021 er nå lansert og i salg. Dette er den 37.utgivelsen i et opplag på 700 eksemplarer. Den første årbokutgivelsen kom i 1985. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

- Boka kan kjøpes i alle butikkene i Sjøvegan, og i tillegg har vi noen som vil selge på døra også. Men for dem som bor rundt omkring i landet, så kan dem ta kontakt med vår distribusjonsansvarlig i år, Ellen Haakstad, som vil bistå slik at alle som ønsker boka kan få den. Dersom noen mangler ei eller flere bøker i serien, er det mulighet å skaffe den også. Årboka kan være en fin julegaveide for dem som har noen som er utflytta salangsværinger, forteller redaktør Jostein Sagerup til nettavisen.

*Saken fortsetter under bildet*

Det fortelles mange ulike historier i årets Årbok for Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Det fortelles mange ulike historier i årets Årbok for Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Artikler i år

Årboka for Salangen fikk nytt format i 2016 og har fortsatt samme format, men det er jo hva som finnes mellom permene for hvert år som er viktig.

- Det er jo ikke tvil om at å gi ut årbok i år har vært krevende på grunn av covid-19, men det har gått bra likevel. Det måtte bare jobbes på en litt annen måte, holde avstand på møtene våre, så det har i grunn gått greit. Årets bok har jo hovedfokus på at Salangen kommune har feiret 150 år. Om dette har vi både bilder og flere artikler helt fra da Salangen ble eget Herred med løsrivelse fra Ibestad i 1871. Her kan det også leses om folketall og bosettingsendring i Salangen og grendene. I tillegg så hadde UL Prøven 120 års jubileum, hvor det er en stor histolrie fra stiftelsen frem til i dag. Salangen kirke feiret 40 år, fra den nye kirka sto ferdig i 1991. Et sammendrag om kirken de siste 40 år, forteller redaktør Sagerup til nettavisen.

Miks av innholdet

Årboka 2021 inneholder en miks fra både fortid og nåtid.

- Vi prøver å få til en miks av både historisk materiale og hendelser i året som er passert. Men jeg vil også nevne av artikler som går på livsminner. Her omtales lokalhistoriker og politikerveteran Eliseus Rønhaug som fylte 90 år i år.  Grete Fjeldstad Traaen som forteller om sin oppvekst på fjellgården Fjeldstad, som er en fasinerende fortelling i seg selv. Det samme gjelder Ellen Jensine Jensen som mottok Norges Vel fortjenestemedalje for tjeneste som husholderske i 30 år på samme gård. I tillegg har vi omtale og bilder av ungdom i Salangen, så her er det et bredt spekter av artikler som vi håper vil være av både interesse og glede for våre lesere, avslutter redaktør av årboka, Jostein Sagerup til nettavisen.