Salangen-Nyheter

Høy fart på Evertmoen:

- Det er en morsom sport

Det var en hard konkurranse blant kjørerne. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

EVERTMOEN: Det var mye eksos og høy fart på Evertmoen motorstadion da Norsk Motorklubb i Dyrøy arrangerte bilcrossløp. Barbro Furuly sier at det har vært et bra oppmøte. - Bilcross er en morsom sport og det er veldig uforusigbart, sier hun.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Det var raske biler som racet på grusbanen på Evertmoen motorstadion og bak et av rattene satt lederen for NMK Dyrøy, Barbro Furuly. Hun nevner at dette er hennes andre sesong og at hun trives bak rattet. - Det er kjempeartig å kjøre. Det var bare tilfeldigheter som førte til at jeg endte med bilcross. På dette løpet er vi bare seks kvinnelige sjåfører, men i fjor var det gjennomsnittlig 14 kvinnelige sjåfører gjennom hele sesongen, sier hun til nettavisen før hun skal ut på banen.

Løpet gikk selvfølgelig ikke smertefritt, men det var ingen alvorlige berginger. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Sjåfør uten førerkort

Furuly nevner at man kan allerede begynne med bilcross det året man fyller 15 år. Eivind Kristoffersen er 15 år gammel og har nylig begynt med bilcross. Han kan fortelle at moren hans ikke er så glad med valget hans. - Jeg tror hun ikke er så blid for det, men jeg synes det er artig. Jeg har alltid vært motorinteressert, og å kjenne det draget når man gir full gass er jævlig artig for å si det mildt, sier han engasjert til nettavisen. Kristoffersen kunne gjerne ha tenkt seg flere ungdommer med i klubben. – Alle har lyst å ha flere ungdommer i klubben for å få nye medlemmer, nevner han til nettavisen.

Eivind Kristoffersen gjør seg klar til å kjøre. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Heier på faren

Blant publikum var det en liten jente som heiet frem faren. Hun var ikke bekymret for at det skulle skje noe med ham. - Det er av og til litt spennende når sjåførene krasjer, men det har aldri skjedd med han pappa når jeg har sett på. Jeg gleder meg til jeg blir eldre slik at jeg kan holde på med bilcross også, sier Emma Fossli til nettavisen.

Emma Fossli (t. v.) og Jonas Albrigtsen Hamsun var noen av publikummet som fulgte tett med på løpet. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN