Salangen-Nyheter

Radio Isogaisa:

- Det er en tilstand

- Kanskje vi klarer å videreutvikle konseptet hvor vi kan reise rundt for å besøke andre urfolk, undrer Kvernmo. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: På tirsdag har SN-Radio premiere av den første episoden av Radio Isogaisa med Ronald Kvernmo som programleder. Dette blir en timers program som sendes en gang i uken frem mot jul. - En time er altfor kort, sier programlederen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 02.04.2018 kl 00:00

Annonse

I de siste ukene har Ronald Kvernmo vært innom Salangen-Nyheter sitt radiostudio og gjort ferdig de første episodene av Radio Isogaisa som vil ha premiere på SN-Radio i neste uke. Kvernmo føler seg i hundre av å endelig kunne si at Radio Isogaisa har blitt en realitet. - Jeg er glad for at vi endelig fikk dette til. Radio Isogaisa blir en videreformidling av de temaene vi berører på Isogaisa, beskriver Kvernmo. Isogaisa er en tilstand om å være i noe behagelig som er større enn seg sjøl, og Kvernmo sier at han har vært i denne tilstanden under innspillingene. - Det er litt interessant. Vi begynte forsiktig med noen intervjuobjekter som var så utrolig spennende og oppegående folk. Hver sending blir nesten som et universitetsforedrag, ler Kvernmo til nettavisen.

- Ikke liste pop

Kvernmo sier at de har vært heldig med å få tak i intervjuobjekter i fra øverste hylle som brenner for ulike temaer som sjamanisme, samisk kultur og urbefolkning. Det vil også være musikk i bilde og der har Kvernmo satt en strek. - Det første vi avtale er at det ikke skal være listepop. Det skal være folkemusikk og spesielle urbefolkningsmusikk. Saken er at folkemusikk er bra musikk, nevner Kvernmo avsluttende.

Første sending blir sendt på SN-Radio tirsdag 1. november klokken 19.00 - 20.00.