Salangen-Nyheter

Det var Hans Arne (49) som ble drept i Lavangen:

- Det er et ekte menneske og en god far som er drept!

Det var 49 år gamle Hans Arne Nystad som ble skutt og drept av en polititjenestemann på gården sin på Røkenes i Lavangen natt til fredag i forrige uke. Bildet er publisert i samråd med bistandsadvokat John Christian Elden og familien. Foto: Privat

I samråd med barna har advokat John Christian Elden gått ut med navnet på Hans Arne Nystad (49) som ble drept i Lavangen natt til fredag i forrige uke.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2022 kl 10:43

Lenge har det vært kjent på folkemunne hvem den drepte var. Men ingenting har vært bekreftet offentlig, før nå. Advokat John Christian Elden bistår barna til den drepte Hans Arne Nystad etter drapet som skjedde natt til fredag, da han ble skutt av en polititjenestemann på gården sin på Røkenes i Lavangen. Polititjenestemannen som skjøt de dødelige skuddene er nå mistenkt i saken.

- I samråd med barna, som består av en datter og to sønner, går vi nå ut med navnet. Det er et ekte menneske og en god far som er drept, og som fortjener en grundig etterforskning av drapet før noen kan konkludere, sier John Christian Elden til nettavisen tirsdag kveld.

Tok selv kontakt med AMK

Det var Hans Arne selv som tok kontakt med Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral natt til fredag og ba om hjelp. Ambulansen som ble sendt ut ba deretter om bistand fra politiet i helseoppdraget.

I følge innsatsleder på stedet fredag, ankom politiet til stedet klokken 01.40. Gården ligger som kjent øverst i en hus-rekke ved fylkesveien langs Lavangsfjorden.

Det oppsto en situasjon på gården, som førte til at politiet avfyrte skudd mot Nystad, som på dette tidspunktet da satt i en hjullaster.

Har skrudd opp alvorlighetsgraden

Saken har i følge bistandsadvokat John Christian Elden blitt oppjustert hos Spesialenheten for politisaker til at den etterforskes nå som forsettlig kroppsskade med dødsfølge med mistenkt gjerningsmann.

- Vi har fått bekreftet fra Spesialenheten for politisaker at de etterforsker saken som et forsettlig lovbrudd fra politiets side og tar saken på alvor. Jeg vil få oppdatering når de har noe mer i saken, sier advokat John Christian Elden til nettavisen tirsdag kveld.

Nøkkelord