Salangen-Nyheter

Julepynt utenom det vanlige:

- Det er et unikt tre

Juletreet lyser opp Lavangen Bibliotek på en måte litt utenom det vanlige. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

TENNEVOLL: Julepynten kommer i mange varierte former og fasonger. På Lavangen bibliotek har de gått kreativt til verks for å pynte opp lesesalen til jul.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Med en størrelse på omtrent en halv meter i høyden, står det nå et juletre formet ikke av bark og furunåler, men av stablede bøker i Lavangen bibliotek. Pyntet med en julestjerne på toppen og glitrende lys nedover, ønsker det kreativ- formede juletreet alle bok-glade lavangsværinger velkommen i juletidene. Initiativtaker og biblioteksjef i Lavangen, Anne Strømmesen er fornøyd med resultatet og ikke minst tilbakemeldingene de har fått om juleboktreet. - Ungene synes den er veldig artig, og julelysene gjorde virkelig susen, forteller hun fornyød til nettavisen.

Bygger på historier

Biblioteksjefen i Lavangen forteller til nettavisen at juletreet var artig å sette opp, men ser at det kanskje var i det minste laget. - Til neste år blir jeg vel nødt til å bygge et mye større et, sier Strømmesen. Treet er bygd opp av flere forskjellige bøker med varierende sjangre, men ved første blikkast kan en se at grunnmuren til treet består av forskjellige historiebøker, og lengre på toppen skifter det til mer skjønnlitterære bøker. En kan allerede begynne å lure hva neste års juleboktre vil bestå av.