Salangen-Nyheter

Antatt i fotokonkurranse

– Det er høy standard

«Don't waste your time» med modell Napat L. Bolstad, levert av Siv Asplund Blix i kategorien «Fritt motiv». FOTO: SIV ASPLUND BLIX

SJØVEGAN: I vårrunden av NM i foto 2019 var det levert inn hele 4705 bilder fordelt over åtte klasser, inkludert ungdomsplassen. Blant de beste leverte bildene står fotograf Lill-Eva Jenssen og Siv Asplund Blix fra Salangen for æren.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Fotografi som en aktivitet blir stadig mer utbred blant hobbyister som ønsker å fylle hverdage sin med noe spennende. I Salangen kommune finnes det en fotoklubb med flere aktive medlemmer som knipser hundrevis av blinkskudd og deler med omverden. To ganger i året - vår og høst - kan man også konkurrere i NM i Foto. I vårrunden 2019 ble det levert inn hele 4705 bilder, blant disse ble 5 bilder av Siv Asplund Blix og 2 bilder av Lill-Eva Jenssen antatt. Cirka 50 bilder blir antatt i hver kategori, og en andel av de igjen får hederlig omtale via Norsk Selskap for Fotografi (NSFF).

*Saken fortsetter etter bildene*

– Man tar mange bilder for å finne de beste å sende inn, forklarer Lill-Eva Jenssen. Dette bildet var et av de som ble antatt under fotokonkurransen i vår og ble levert innenfor kategorien natur. FOTO: LILL-EVA JENSSEN

Lill-Eva Jenssen sitt andre bilde ble levert i kategorien svart-hvit. FOTO: LILL-EVA JENSSEN

Høy standard

Lill-Eva Jenssen sendte inn til sammen 4 bilder, derav halvparten ble antatt. Når det skjer, får man poeng innenfor NMen, og for Jenssen er det stortartet. – Jeg er kjempefornøyd for å ha blitt antatt. Jeg ser de andre som tar bilder, og vinnerbildene. Det er ganske høy standard, og juryen har mange å gå igjennom for å finne de som er gode nok, forteller Jenssen. Siv Asplund Blix fikk 5 bilder antatt og er strålende glad for det også. – Enkeltmedlemmer eller medlem av fotoklubber kan sende inn maks 12 bilder til bedømming. Det er et høyt nivå og vi er glade for å få en plassering, forklarer Blix til nettavisen.

?Cocoon» tatt av Siv Asplund Blix levert i kategorien natur. FOTO: SIV ASPLUND BLIX

?Sunset in march» er det andre bildet i kategorien natur som ble antatt. FOTO: SIV ASPLUND BLIX

?Arctic Light» levert i kategorien fritt motiv. FOTO: SIV ASPLUND BLIX

Tredje bildet av de fem levert av Siv Asplund Blix som ble antatt. «Ice Universe» blir den kalt. FOTO: SIV ASPLUND BLIX