Salangen-Nyheter

Rivning av Henriksenkaia:

- Det er litt vemodig

- Jeg har vokst opp med kaia, sier Agnar Fossbakk til nettavisen. FOTO: PER ASBNJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Rivningen av Henriksenkaia på Sjøvegan er nå påbegynt, bakom Coop Extra. - Det er litt vemodig. Jeg så dem begynte rivingen i går, sier butikksjef for Coop Extra, Agnar Magne Fossbakk.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

I går begynte rivningen av Henriksenkaia bakom Coop-Extra på Sjøvegan. Rivningen skjer i hensikt av å bygge en ny og større Coop-Extra butikk i Salangen. Agnar Magne Fossbakk sier det var litt trist å se rivningen starte. - Jeg ble litt vemodig da jeg gikk for å se hvor langt de hadde kommet. Det er jo en kai som har vært der siden andre verdenskrig, og jeg har jo vokst opp med den. Det er flere ganger jeg har tatt kaffekoppen her. Nå skal det sies at kaia var i dårlig befatning og det ville vært store verdier for å holde den i vedlike, sier daglig leder ved Coop Extra Sjøvegan, Agnar Magne Fossbakk til nettavisen.

Lang byggeprosess

Det er entreprenør Rolf Jørgensen som gjør rivningen av kaia. Fossbakk er usikker på hvor lang tid dette vil ta, og det må gjøres trappevis. - Det har kommer strengere regler for å ha en kai og denne kaia var ikke godkjent for transport. Det er selvfølgelig trist å miste en kai, men vi må se lengre frem i tid. Dette er en sak som har pågått lenge og det er ingen som har vist interesse for å ta vare på den. Vi kommer til å bygge en helt ny og større butikk som vil komme bra ut for Salangen. Nå er det mye som skal gjøres og det kan ta opptil et år før vi kan se byggeprosessen begynne på tomta, avslutter Fossbakk til nettavisen.