Salangen-Nyheter

Ingen buss for båt i distriktene:

– Det er uholdbart

Ordfører på Ibestad, Dag Sigurd Brustind ser seg nå lei av at det ikke settes opp buss for båt i distriktene når hurtigbåten er innstilt. Han har nå sendt inn skriftlig sak til fylkeskommunen om klage på denne forskjellsbehandlingen.

HAMNVIK: Ordfører på Ibestad, Dag Sigurd Brustind ser seg nå lei av at det ikke settes opp buss for båt i distriktene når hurtigbåten er innstilt. Han har nå sendt inn skriftlig sak til fylkeskommunen om klage på denne forskjellsbehandlingen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Siden nyttår har hurtigbåten vært innstilt hele to ganger, noe som går sterkt på bekostning av de som bor ute i distriktene. Det settes opp buss fra byene Harstad, Finnsnes og Tromsø når hurtigbåten er innstilt, mens det ikke settes opp noe ekstra tilbud til passasjerene som skal reise fra Engenes eller Brøstadbotn. – Dette er en hån mot distriktene, går ikke båtene må det være likebehandling av passasjerene uansett hvor de bor, uttaler Brustind.

Sendt skiftlig sak

I intervju med nettavisen opplyser Ibestad ordføreren at de har vært i kontakt med fylkeskommunen og har nå sendt inn en skriftlig sak. – Båten har vært innstilt to ganger allerede siden nyttår, og når det blir så mange ganger så må også vi i distriktene kunne få samme ordning som er i byene. Jeg har også sendt beskjed til Dyrøy kommune, ettersom det er viktig å ha de med på laget i denne saken, sier ordfører i Ibestad, Dag Sigurd Brustind som avslutningsvis legger til at han oppfordrer fylkeskommunen om å gi likeverdige tilbud alle steder.

På Replikken klokken 16:30 i ettermiddag vil Dag-Sigurd Brustind være en av gjestene og skal snakke om denne saken.