Salangen-Nyheter

Huseier om forulykket avfallsbil

- Det var bare såvidt

Her stoppet heldigvis avfallsbilen fra Senja Avfall, noen få meter fra husveggen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Det var bare noen få centimeter om å gjøre, før avfallsbilen hadde blitt fredagsgjest hos familien Sørensen på Øvre Sjøvegan i dag.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Avfallsbilen fra Senja Avfall hadde sin faste avfallsrunde i dag i boligfeltet, og kom ned fra Gudalsveien, mistet grepet og seilet rolig ned mot huset til Ketil Sørensen og familien på det glatte føret.

- Det var bare såvidt den ikke gikk inn i huset. Den hadde ikke stor fart heller, og sjåføren gjorde så godt han kunne for å unngå uhellet, men det gikk ikke, sier Ketil Sørensen som er ute og fjerner snø med skuffla når nettavisen kommer innom han.

Bilen som står og går og venter på berging fredag når nettavisen kommer i 14:30-tiden, er forlatt. Ingen sjåfør er tilstede. Men det er kommet en ny avfallsbil på plass som skal fullføre avfallsruta denne fredagen.

- De var her og foretok ei vurdering fra bergingsselskapet i stad. Men de måtte videre på et annet oppdrag. De må være to bergingsbiler her for å få havaristen opp på veien igjen, sier huseier Ketil Sørensen.

Hva om barna hadde vært ute og leket

Han tørr ikke tenke tanken om søppelbilen hadde hatt ruta si litt senere på dagen. Da ville ungene til Sørensen vært kommet hjem fra skolen, og sannsyneligvis vært ute og leket på det aktuelle området ovenfor huset, der som avfallsbilen nå ligger fint plassert.

- Dette er ikke første gang det skjer at avfallsbilen havner utenfor veien her. Sist gang ble den hengende over veikanten på veien her, rett ovenfor huset. Det skulle vært rekkverk her og sikret bedre, sier Ketil Sørensen og ser opp igjennom veibakken som er både bratt og godt tildekket med snø for øyeblikket.

*Saken fortsetter under bildet*

Avfallsbilen ligger veldig nært husveggen. Dette kunne blitt fatalt for huset og familien som bor der, om det store kjøretøyet hadde kommet inn husveggen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Avfallsbilen ligger veldig nært husveggen. Dette kunne blitt fatalt for huset og familien som bor der, om det store kjøretøyet hadde kommet inn husveggen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Vil være stengt i periode

St.hansveien vil nok være stengt i periode i løpet av ettermiddagen og kvelden i dag mens bergingen pågår, så det kan nok være lurt for beboere og gjøre unna fredagshandel og andre ærender litt tidligere på ettermiddagen enn vanlig.