Salangen-Nyheter

Tromsø Bil og Dekkservice har lagt ned:

- Det var ikke "liv laga"

På bildet: Morten Johansen var daglig leder på avdelingen på Sjøvegan, for Tromsø Bil og Dekkservice. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Bilverkstedet Tromsø Bil og Dekkservice som etablerte seg i Smedalen-lokalene på Sjøvegan har avviklet virksomheten. - Det var ikke liv laga for oss på Sjøvegan, sier daglig leder Espen Jakobsen til nettavisen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Bedriften Tromsø Bil og Dekkservice startet opp virksomhet i verkstedlokalene på Smedalen i Salangen den 1.november i fjor. Firmaet tilbydde tjenester innenfor bilservice, delesalg og dekkservice med mer i Salangen. Alt så ut til og gå grei i starten, men det skulle vise seg og snu.

Ikke riktig økonomisk

Når året var nesten over, begynte de negative tallene og komme på bordet til daglig leder Espen Jakobsen i bedriften. - Jeg oppdaget sakte men sikker at det ikke var driftsvennlig på Sjøvegan. Omsettningen var alt for lav der, sier Espen Jakobsen til nettavisen. Han valgte og vente og se om resultatene endret seg over nyåret, men det gjorde dem ikke. - Vi ønsket da og avvikle avdelingen på Sjøvegan sakte men sikkert. Men det ble litt brått, sier Jakobsen til nettavisen. Bedriften stengte verksteddørene på Sjøvegan allerede i dagene før 17.mai i år.På bildet:

Verkstedlokalene på Smedalen står igjen tom, etter et halvt års drift. FOTO: JON HENRIK LARSENTomme lokaler

I dag står verkstedlokalene tomme igjen. Det samme med butikklokalene på Smedalen som var planlagt å være butikklokale for Tromsø-bedriften. - Vi planla og drive med bestillinger på reperasjoner av båtmotorer fra den butikken, i tilegg til og selge en del bilrekvisita. Men vi kom ikke så langt når vi så hvordan tallene gikk, sier en skuffet Espen Jakobsen til nettavisen. I dag driver Jakobsen med samme type virksomhet i Tromsø, men da i et større lokale på 500 kvadrat. - Vi har et stort lokale her i byen nå. Vi har flyttet og er fornøyde. Vi har til og med syv kunder fra Salangen som kommer hit til Tromsø for å bruke oss, sier Espen Jakobsen fornøyd.

Fikk ikke vite alt

Jakobsen er også misfornøyd med huseier Steinro Eiendom, som de leide lokalene hos. - Etter at huskontrakten ble signert når vi startet der, fikk vi også vite av huseieren at det ikke var noen store penger og tjene på Sjøvegan. Husleia ble også øket etter en kort stund vi hadde vært der, avslutter en misfornøyd Espen Jakobsen til nettavisen. Nå driver bedriften videre, men kun i Tromsø.