Salangen-Nyheter

Besøkte gruva i Kiruna:

- Det var lærerikt

Staben ved Astafjord Vekst besøkte gruva tidligere i år, og ønsket å ta en tur til med de andre ansatte. FOTO: PRIVAT

KIRUNA: I forrige uke reiste over 50 ansatte ved samtlige avdelinger i Astafjord Vekst på tur til Kiruna i Sverige. De ansatte i Astafjord Vekst storkosa seg sammen og samtidig lærte om Kirunas gruvedrift.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Daglig leder John Kenneth Overgård, sier at de pleier å arrangere en hyggetur en gang i året til ansatte som et viktig og inkluderende velferdstiltak i bedriften. - Det er 17 år siden sist vi besøkte Kiruna og vi ønsket å reise tilbake dit. Vi i staben besøkte gruva tidligere i år og derfor tenkte vi at dette kunne passe for de andre ansatte også, sier Overgård ovenfor nettavisen.

De ansatte storkoste seg i Sverige. FOTO: PRIVAT

- Skal ha det bra

Kiruna-gruven er den største og mest moderne underjordiske jernmalmgruven i verden. Gruven har bort i mot 50 mil med vei og strekker seg 4 kilometer fra nord til sør, og den dypeste delen av gruven er nå på 1540 meter ned. Overgård kan fortelle at de ansatte syntes det var gøy og lærerikt å kunne besøke gruva i Kiruna. - Det handler om å ha det bra i lag. Etter turen fikk vi gode tilbakemeldinger og det virket som at alle ansatte storkoste seg. Noe som var poenget, sier han fornøyd ovenfor nettavisen.