Salangen-Nyheter

Planene om kommunesammenslåing:

- Det vil gå over

Trygve Slagsvold Vedum hadde tatt seg turen nordover for å besøke Bardu, Salangen og Lavangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Trygve Slagsvold Vedum hadde tatt seg turen nordover for å besøke Bardu, Salangen og Lavangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum tok turen til Bardu, Lavangen og Salangen for å diskutere kommunereformen. - Det er en større samfunnskamp om hvordan man skal organisere Norge, sier Vedum.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Da Vedum besøkte Lavangen kommenterte han at kommunereformen vil gå over når stortingsvalget begynner, i frykt for at enkelte partier kan miste mandatet sitt. - Siste året før et valg er det nesten bare valget det handler om, så det er nå i vår de må true og presse alt de kan. Nærmere valget blir det desto vanskeligere å overtale til en mulig kommunesammenslåing, sier Vedum under møte med politikerne i Lavangen.

Ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo deltok på partilederens reise i kommunene.  FOTO: JON HENRIK LARSEN

Næringsforeningen er bekymret

Da Vedum besøkte Salangen kommune tok Cato Sørensen, lederen av Næringsforeninga i Salangen turen innom for å formidle sine bekymringer for en mulig sammenslåing. - Vi har hatt det oppe i styret, og styret var ganske klar på at de ser veldig lite fordeler med en kommunesammenslåing. Uansett hvordan du vrir og vender på det så flytter du sentrum en eller annen plass, og med tid og stunder flytter folk etter, kommenterte Sørensen under møtet på det nye rådhuset i Salangen.

Trygve Slagsvold Vedum var sikker på at kommunereformen vil gå over. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Se videointervjuer fra Slagsvold Vedums besøk i Salangen og Lavangen her!

Annonse