Salangen-Nyheter

Søker engasjement:

- Dette er for alle!

Lorentine Nordmo (t.v.) og Marlene Wich Nerdal ser frem til årsmøte. FOTO: TINA HANSEN

SJØVEGAN: Ungdomsrådet i Salangen inviterer alle ungdommer mellom 13 år og 20 år til årsmøte tirsdag 25. september.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Som nettavisen tidligere har skrevet så blir det avholdt årsmøte førstkommende tirsdag kl 20.00 på Velve på Sjøvegan. Representantene som nå sitter i rådet byr på pizza og mulighet til å kjøpe kioskvarer, og minner om at selv om det er årsmøte så er det i kombinasjon med en trivelig klubbkveld.

- Veldig lærerikt

- Dette er for alle som kanskje har noe på hjertet, noe de brenner for, og som ha noe å si om samfunnet idag, sier Lorentine Nordmo. - Det er jo veldig lærerikt og morsomt, og man får mange nye venner. Vi er jo en god blanding av personligheter, så det vokser man også på, føyer hun til. - Ungdomsrådet er for alle, selv de som ikke blir valgt. Bare du har tips og innspill til oss, så kan vi videreformidle det, for ungdomsrådet skal være tilgjengelig for alle og mangfold gir større påvirkningskraft, sier Marlene Wick Nerdal.

Håper på nok folk

Ungdomsrådet i Salangen er politisk uavhengig, og ønsker at så mange som mulig vil engasjere seg. På årsmøtet i år skal de velge nye representanter, blant annet 4 nye styremedlemmer og 2 varamedlemmer, som skal sitte i 2 år. Ordfører Ivar B. Prestbakmo kommer også for å gi en tale til ungdommene. Rådet er på mange måter kommunens talerør for ungdom. - Det er viktig å få sagt sin mening, og selv om vi har sosiale og artige møter så er vi på ingen måte et "supperåd", presiserer Lorentine. Rådet har også en ungdomskoordinator, Heidi Bjerkmo, som følger med på ungdommenes ønsker og gir feedback fra en voksens perspektiv når det måtte trenges.

Lærerikt

- Det er veldig bra å være engasjert i et ungdomsråd, og vi har selv merket stor nytte av det i skolesammenheng, i tillegg til at vi prøver å lære de som er med hvordan ting foregår i et virkelig organ når de skal stemme på representanter, presiserer Marlene. Ungdomsrådet har også dugnad fra tid til annen, og samarbeider blant annet med kommunen med arrangering av blant annet Ungdommens Kulturmønstring (UKM). - Vi har et morsomt år i vente, og forresten, så er Ungdomsrådet i Salangen på Facebook hvis noen vil se litt mer!, legger Lorentine til.