Salangen-Nyheter

Ekkelt samling i fjæra natt til søndag

– Dette er ikke alger

Natt til søndag var dette synet som møtte alle som har kastet et blikk ned i fjæra i Karavika. Det ser uappetittlig ut, men skal i utgangspunktet være helt ufarlig.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Natt til søndag var dette synet som møtte alle som har kastet et blikk ned i fjæra i Karavika. Det ser uappetittlig ut, men skal i utgangspunktet være helt ufarlig. Foto: Jon Henrik Larsen

I fjæra ved Karavika like utenfor Sjøvegan sentrum samlet det seg natt til søndag gul-grønne striper som oppfattes av befolkningen som ekkelt. Heldigvis var det ikke så farlig som det kanskje så ut til.

Publisert:

Sist oppdatert: 03.07.2022 kl 12:44

Annonse
Annonse

Flere tok kontakt med nettavisen natt til søndag, for flere mistenkte det kunne være oljelekkasje eller noe annet i vannet som kunne være farlig. Spesielt var dette viktig i forhold til fiskekonkurransen som nå pågår med Millionfisken.

Heldigvis etter å ha sett på bildene, kunne overingeniør ved Havforskningsinstituttet, Cathinka Krogness avkrefte noen katastrofale teorier.

– Dette er ikke alger for de vil være i vannmassene, og ikke oppå. For meg ser dette ut som ansamling av pollen, eller eventuelt et fettholdig stoff. Det bør derfor ikke være grunn for bekymring, sier hun til nettavisen.

Annonse