Salangen-Nyheter

Nye eiere av Prix-kafeen

- Dette er min store drøm

I dag overtar nye eiere den kjente Prix-kafeen i sentrum av Sjøvegan. De som skal drive kafeen er mor Solfrid Bakkevoll (t.h) og datteren Monica Bakkevoll (t.v).

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

På bildet:

I dag overtar Solfrid Bakkevoll (t.h) og Monica Bakkevoll (t.v) den kjente Prix-kafeen i sentrum.

Siden 1993 har Aud Fjeldstad (66) vært damen som har bakt, servert og drevet den kjente Prix-kafeen på Sjøvegan. I går var dagen kommet for å rydde sammen alle sakene, og avslutte bedriften. - Jeg er glad det er over. Jeg har holdt på med dette så lenge nå, at man kjenner det fort på helsa, konkluderer Aud Fjeldstad overfor nettavisen. Hun kan se tilbake på årene som har gått med glede. - Det har vært mange fine år. Jeg har hatt så trivelige kunder som har vært innom her, sier Fjeldstad fornøyd. Hun har servert folket både på kafeen og igjennom cateringtjenesten hun har levert til både selskap og begravelser.

En stå-på jobb

Aud er klar i sin tale når det kommer til arbeidet som har blitt lagt ned. - Det er ikke noe timersjobb dette. Her må man arbeide for at tingene skal gå rundt. I starten gav det lite avkastning, men med årene har det gått med overskudd, sier Aud med et smil om munnen. Hun tror de nye eierne må jobbe hardt i starten for å få alt på plass. - Jeg ønsker dem lykke til med kafeen framover, avslutter Aud.

Nye serveringsdamer

Både torsdag og fredag er kafeen stengt i forbindelse med overflytting av eiere. Coop Midt Troms har inngått en leieavtale med selskapet Kafe Prix AS. To av eierne er mor Solfrid Bakkevoll og datteren Monica Bakkevoll. - Dette er min drøm. Det å starte en opp en kafe, og drive slik man selv vil er godt, sier Monica. Det er hun som blir daglig leder for kafedriften ved siden av Coop Prix- butikken på Sjøvegan. Hun har tidligere jobbet ved flere sykehjem, der hun har servert beboerne.

På bildet:

Monica Bakkevoll kan fortelle at kafeen vil bli forandret i løpet av kommende måned.

Ny og gammel stil

Planene for den nye drifta ved Kafe Prix på Sjøvegan er mange. Men først og fremst vil eierne satse på og åpne fortest mulig for kundene sin del. - Vi skal åpne allerede i morgen på lørdagen. Da skal vi ha kakebord og småretter samt kaffe, sier Monica Bakkevoll.

Blir mer og mer

I tiden som kommer vil det bli middager på ukedager, salg av brød, muligheter for selskaper i kafeen med mer, sier eierne. Det vil også bli gjort litt forandringer i kafeen i løpet av den kommende måneden. - Vi skal ha inn litt nye sitteplasser langs vinduene, samt at vi skal bytte ut litt av møblementet her. Vi skal også ha en egen kaffemaskin med kaffe late og cappucino, understreker Monica. Både hun og moren Solfrid er begge klare for å lage et nytt løft for den gamle Prix-kafeen på Sjøvegan i tiden som kommer.

Alle foto: Jon Henrik Larsen

ANNONSE
Annonse