Salangen-Nyheter

Dette får du se 17. mai:

Dette skal kommunene streame

17. mai: Programmene for streamingen av 17. mai er klar. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN/TENNEVOLL/HAMNVIK: Nettavisen har snakket med de tre kommunene Salangen, Lavangen og Ibestad om hva som skal streames den 17. mai.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

I alle tre kommunene skal programmet streames i en eller form.

I Salangen er planen å begynne klokken 08:00 ved sykehjemmet der flaggheisingen skal streames.

Der vil det spilles musikk av Salangens musikkforening og ordføreren vil komme med en hilsing til folket. Deretter skal man opp til Kirkebakken og der skal bekransingen av de fire bautaene der oppe streames.

Klokken 12:00 streames det en familiegudstjeneste fra Salangen kirke og klokken 14:30 skal fyrverkeriet streames. Det blir også en tale for dagen, en russetale og noen underholdningsinnslag, forteller kultursjef i Salangen kommune Kurt Jan Kvernmo.

I Lavangen streamer kommunen selv sitt program -

Vi kommer til å ha kransenedleggelse på Lapphaugen med Forsvaret. Vi skal også ha en kransenedleggelse ved kirka, hvor også dagens tale blir holdt, forteller ordfører Hege Beate Myrseth Rollmoen.

Det er også planlagt en bilkortesje.

- Vi oppfordrer folk til å pynte bilene sine og være med. Vi ser på mulighetene til å få til en drive-in-gudstjeneste, sier hun.

Lavangen skolemusikk skal også spille musikk ved kransenedleggelsen og skal bli med til Lavangsheiem for å spille der, sier hun.

FEIRING: Ordfører i Lavangen Hege Beate Myrseth Rollmoen forteller om planene for 17. mai. FOTO: PRIVAT

Ibestad kommune har programmet så godt som klart. Det skal holdes et møte torsdag for å spikre programmet helt.

- Vi starter klokken 10:00 på dagen med ringing i kirkeklokkene. Når det er ferdig legger vi ut gudstjenesten som har blitt tatt opp på forhånd. Vi skal ha en bilkorteste fra Rollvik til Hamnvik. Taleren som skal holde tale ved bautaen skal også legge ned krans. Talen legger vi ut sammen med hovedtalen i 12-tiden. Videre går turen til Skog, og så til Hamnvik, forteller leder i 17.mai-kommitteen Sveinulf Aalmen.

Planen er å være ved sykehjemmet på Ibestad klokken 13:00, akkurat i tide for den nasjonale syngingen av nasjonalsangen.

- Vi håper at mange henger seg på bilkortesjen slik at det blir et bra biltog. Vi oppfordrer folk til å pynte hus, garasjer og hager, sier Aalmen.

KLAR: Også på Ibestad er planene klar. Her er leder for Ibestads 17. mai-kommitte Sveinulf Aalmen. FOTO: PRIVAT