Annonse
Salangen-Nyheter

Inviterer til temakveld i kulturhuset:

Digital mobbing på timeplanen

Rektor Lars Georg Nordhus ser frem til møtet som skal være mellom politiet, skolen og foreldrene den 9.desember. FOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN

Rektor Lars Georg Nordhus ser frem til møtet som skal være mellom politiet, skolen og foreldrene den 9.desember. FOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN

SJØVEGAN: Politirådets arbeidsutvalg i samarbeid med Salangen skole ønsker og sette fokus på temaet digital mobbing og psykisk helse for barn og unge. - Vi ønsker derfor alle elever, foreldre og andre interesserte velkommen til temakveld 9.desember, sier rektor Lars Georg Nordhus ved Salangen skole.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

I dagens samfunn vil både barn og ungdom være utsatt for blant annet digital mobbing, og i verste fall vold.Nå ønskes temaet satt på dagsorden i et eget temamøte som skal finne sted i Salangen kulturhus.  - Dette er et intiativ fra både Salangen skole og Politiets arbeidsutvalg, hvor vi ønsker å kjøre slike temakvelder. I fjor hadde vi om rus, og denne gangen har vi satt opp tema om nettvett, kriminalforebygging og psykisk helsevern. Vi skal også snakke om ungdomstid, og hva gjør man som foreldre og utenforskap. Dette er jo tema som er viktig i samfunnet generelt, og som vi treng å bli mer bevist på. Politiet jobber med alt dette på ulike nivå, og vil være de beste for å holde foredrag om tematikken, forteller rektor ved Salangen skole, Lars Georg Nordhus til nettavisen.

Grooming

Foredraget vil bli faktaorientert hvor det vil bli vist til eksempler fra politiets hverdag. - Dette er en utfordring for skolen på samme måte som det er i samfunnet forøvrig, og politiets arbeidsutvalg og skolen, synes at det er viktig at foreldre og foresatte får denne kunnskapen. På temakveldens program blir det snakket om fakta om barnas digitale hverdag, skjermtid, og hvordan være gode forbilder. Andre temaer er såkalt "Grooming", og hvordan unngå overgrepsrelatert kontakt via nett. Foreldrene er en ressurs, og hva kan vi få til sammen for å forebygge. Derfor håper jeg at det kommer mange foreldre og pårørende til denne temakvelden, avslutter rektor Nordhus til nettavisen.

Annonse