Salangen-Nyheter

Se opp for skjærer:

Du kan bli sladderaktig!

Om du ikke passer på kan denne fuglen gjøre deg sladderaktig. FOTO: JON HENRIK LARSEN

FOSSBAKKEN: Hvert år på skjærtorsdag arrangeres det store skiarrangementet i Lavangen. Her om dagen var det en skjære som gledet seg ekstra mye til skjærtorsdagen da fuglen stod på reklameskiltet plassert i krysset på Fossbakken.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Hvorfor denne skjæra stod plassert på skiltet er vanskelig å si, men man kan alltids spekulere på om at akkurat denne skjæra har misforstått begrepet skjærtorsdag og har trudd at hver torsdag omhandler han. Kanskje dette er et nytt reklamestunt fra arrangørene bak ski-arrangementet Spanstind Rundt til å minne skientusiaster om at løpet ikke starter før på skjærtorsdagen til neste år. Det Store Norske Leksikon beskriver at skjæra er blant våre mest intelligente fugler, og da begynner denne journalisten å spekulerer om at denne skapningen kan ha onde intensjoner.

Konklusjon

Jeg konkluderer dette med at i gamle dager var det knyttet mye overtro til skjærer under påskeuka, om det første man så under en åpen himmel på skjærtorsdag morgen var en skjære ville man bli sladderaktig. Kanskje det er slik de fleste sladderjournalistene i Se og Hør får sine erfaringer fra, det må i hvert fall bli en spekulasjon til en senere anledning. Det var i hvert fall et unikt syn å se en skjære ovenfor et skilt om skjærtorsdag....

ANNONSE
Annonse