Salangen-Nyheter

Utvikling i sansehagen på SABE

Dugnad gir stor trivsel

Ruth Bente Aglen og pappa Tormod Aglen bygger de flotte blomsterkassene utenfor Salangen bo- og eldresenter. Foto: Anna Aglen Løkse

Beboberne på Salangen bo- og eldresenter har en flott sansehage. Det sørger frivillige sjeler i Salangen for.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I starten av denne måneden ble nemlig markise, blomsterkasser og benk satt på plass i Sansehagen til Salangen Bo- og Eldresenter på Sjøvegan.

Dette ble gjort etter at det ble ønsket en oppgradering i hagen. Salangen Demensforening søkte etter midler og fikk tildeling fra Nasjonalforeningen for folkehelse - Troms fylkeslag.

Anna Aglen Løkse (t.v) og Torhild Aglen og Tormod Aglen står stolt ved siden av det ferdige arbeidet som er gjort i sansehagen på dugnad. Foto: Ruth Bente Aglen

Mange frivillige sjeler

Når pengene var innvilget kunne arbeidet starte. Tormod Aglen, Torhild Aglen, Anna Aglen Løkse, Rolf Lynum, Christian Sørensen, Egil Vaeng, Ruth-Bente Aglen, Toril Valnes Wold, Oddvar Bakli Aglen og Ann-Monica Bakli Aglen sørget for oppgraderingen ble gjort etter flere dugnadstimer, som igjen nå skaper stor glede og trivsel for beboerne på de ulike avdelingene på SABE. Også Løkse Maskin AS stilte med maskin som fikk tyngre arbeid på plass.

Alt starter med planlegging

Når et slikt grundig arbeid skal gjøres, og det skal holde i lang tid fremover, er det viktig at det gjøres grundig. Markus Svendsen påtok seg og lage skisser og tegninger i forbindelse med jobben som skulle gjøres. Salangen Frivillighetssentral var også sentral i arbeidet sammens med Torhild Aglen som tok initativet og fikk alt startet.

Nettavisen har fått flere tilbakemeldinger fra pårørende til beboere på SABE som synes at det er blitt så flott og trivelig i sansehagen etter at oppgraderingen ble gjennomført.

Rolf Lynum bygde også på blomsterkassen utenfor Salangen bo- og eldresenter. Foto: Anna Aglen Løkse

ANNONSE
Annonse