Salangen-Nyheter

Lever inn dine gamle briller:

Egen brille-aksjon

Line på Drecker Optikk Synsam på Sjøvegan har de mange kjente merker på brillene sine. FOTO: VERONICA KLAUSSEN

SJØVEGAN: Helt til i oktober har Line (bildet) på Drecker på Sjøvegan og resten av Synsam i Norge en helt spesiell kampanje, som kan hjelpe både deg og fattige barn i Uganda med å se bedre.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Dette hørtes kanskje veldig rart ut, men det er faktisk sant. Denne kampanjen befinner seg også selvfølgelig på Synsam på Sjøvegan. Sjekk øynene dine denne måneden, kanskje får du en bedre hverdag med nye briller. Leverer du samtidig inn din gamle brille, gir vi deg denne måneden kr 700,- i avslag. - Dette gjelder ved kjøp av komplett brille noe som betyr både glass og innfatning. Da må du også levere inn et par gamle briller, forteller Line Kristoffersen på Drecker Optikk Synsam på Strandsenteret på Sjøvegan.

Hvorfor?

Nå sitter du kanskje å lurer på hvorfor Synsam vil ha dine gamle briller. Synsam reiser årlig i samarbeid med organisasjonen Right To Play ned til Uganda der fattigdom er en del av hverdagen. - Det er en gruppe på fem personer fra Synsam i Oslo som skal reise nedover. De tar med seg de gamle brillene som våre kunder har levert inn.  Så deler vi ut gratis synstester og briller til de som trenger det, forteller Line Kristoffersen videre.

Sterkt

Dette er noe som betyr mye for Kristoffersen og andre optikere i Synsam. - Det er faktisk mange mennesker i Uganda som befinner seg på instutisjoner for blinde. Noen av disse er ikke blinde i det hele tatt, men har bare veldig dårlig syn. Å dette er noe som kan korrigeres ved hjelp av riktig brille. Jeg får frysninger når jeg forteller om dette, forteller Kristoffersen videre.

Line og Thomas er stolt over å fortelle om denne kampanjen. FOTO: VERONICA KLAUSSEN

Nytt liv

Det er ingen tvil om at denne kampanjen går inn på Line, når hun forteller om dette. - Vi har de mest verdifulle arbeidsdagene når vi kan gi noen følelsen av et bedre liv. Det å fjerne hodepine, tretthetsfølelse og stiv nakke kan oppleves som å få et nytt liv, fortsetter hun. Selv om denne kampanjen fortsetter frem til 7.oktober, kan du levere inn dine gamle briller hele året. - Dine gamle briller tar vi vare på, da disse kan få en ny trengende eier ett annet sted i verden, avslutter Kristoffersen.