Salangen-Nyheter

Over for denne gangen:

Eksplosiv avslutning

I hver låt var det et eventyr å oppleve, og musikantene spilte sjela ut for en fullsatt sal i kulturhuset i Sjøvegan. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Sommerkurset i regi av Norges Musikkorps Forbund som har foregått over de to siste ukene nådde sin slutt på fredag formiddag, hvor det ble holdt en bombastisk avslutningkonsert når deltakerne fra hele fylket samlet seg for en siste gang.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Fra siste uka i juli kunne man med et skarpt øre få med seg lyd fra øvingslokalene i Sjøvegan som ble brukt av treblåsere, messingblåsere og slagverk under de 2 ukene når den rene spillegleden ble spredd under sommerkurset i regi av Norges Musikkorps Forbund. På torsdag holdt korpsmusikantene en gratiskonsert i Salangen kirke, og på fredag kunne salangsværinger og besøkende nyte resten av den gode musikken i kulturhuset når gjenget spilte sammen for siste gang i år.

Nina Therese Bakke var storfornøyd med hvordan kurset endte, og ser fram til neste sommerkurs, som enda ikke har blitt bestemt hvor skal være. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Skryter varmt

Det var tett under 100 musikanter som spilte sammen på konserten, som kun kan beskrives som ypperlig fantastisk. Det var en bombastisk avslutning for sommerkurset, og produsent og musikkonsulent Nina Therese Bakke strålte av glede når den siste tonen ble spilt. - Alle har gjort en utrolig flott jobb, og det merkes på at deltakerne også er fornøyd med sommerkurset. Instruktørene som har reist fra steder i hele Norge for å være med har også gjort en utrolig flott jobb. De er noen flinke pedagoger, forteller Bakke. Flere av deltakerne har gitt klare tegn på at de ønsker å fortsette med musikk, og dette varmer hjertet til Bakke som håper flere blir å bruke kurset som et startsskudd for en musikalsk karriere.

ANNONSE
Annonse