Salangen-Nyheter

Røyker kjøtt med åpen bål:

Ekte mattradisjon

- Det er teknikk å røyke kjøtt over et bål, sier Oskal til nettavisen.

- Det er teknikk å røyke kjøtt over et bål, sier Oskal til nettavisen.

SØRREISA/SJØVEGAN: Mat tilberedt på tradisjonsrike metoder smaker veldig ofte bedre enn ordinære masseproduserte matprodukter. På Hjerttind Rein leverer de kjøtt røyket med åpent bål.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Hjerttind Rein leverer kjøtt på den skikkelige tradisjonelle måten med åpent bål med fersk bjørk som fyringsmiddel. - Det er en metode som har fungert i mange år. Vi er en tradisjonell familie og vi liker å gjøre ting på den tradisjonelle måten, sier daglig leder Lars Ante Oskal.

- Blir ikke det samme

Oskal forklarer at det ville vært mer effektivt å bruke industriell røykeri, men smak og produkt ville vært helt annerledes. - Det er litt mer enn å bare sette det i en maskin og klikke på en knapp. Røyking av kjøttet avhenges av vær og vind, kjøttype, og man må rett og slett se og kjenne på kjøttet for å se om den er ferdig, forklarer Oskal til nettavisen.  Han forklarer videre at det også er fint å ta vare på kulturen med å tørke kjøttet med åpent bål. - Er man usikker på om kjøttet er ferdig skjærer vi bare av en liten bit for å se. Vi bruker ikke litermål eller lignende, vi har hånda som måleenhet, sier Oskal stolt.

Bra vintersesong

Hjerttind Rein er en familieeid bedrift og Oskal kan fortelle at vintersesongen har vært veldig bra for bedriften og familien. - Vi vokser stadig og beveger oss fremover. I vinter har det gått veldig bra for oss og vi har mange fornøyde kunder, sier Oskal avsluttende til nettavisen.

Annonse