Salangen-Nyheter

Fårikål-festivalen 2017:

Ekte norsk mat kultur

Dyrøy kommune har gleden av å invitere til Fårikålfestivalen i Dyrøy. FOTO: NINA JØRGENSEN NIKOLAISEN

Dyrøy kommune har gleden av å invitere til Fårikålfestivalen i Dyrøy. FOTO: NINA JØRGENSEN NIKOLAISEN

BRØSTADBOTN: Norges nasjonalrett er snart på bordet. Fårikålens dag bruker å være den siste torsdagen i september, og i år er intet unntak. Dette inngår som en del av forskningsdagene i Midt-Troms.

Publisert:

Annonse
Annonse

Fårikålfestivalen i Dyrøy kommune feirer i år 10-års jubileum med masse spennende som skjer i tidsrommet 28-30.september. Fårikålens dag feires hvert år den siste torsdagen i september. På 70-tallet ble fårikålen kåret til Norges nasjonalrett og er et sterkt symbol på norsk matkultur. Fårikålfestivalen arrangeres som en del av forskningsdagene i Midt-Troms.  Det er verdens beste grunn til å samles til festlig lag for store og små.

Masse underholdning

Med fokus på faglig og folkelig landbruk, lokal mat og fårikål er det fest i Dyrøy førstkommende helg. Dyrøy korforening serverer mat, kaffe og kaker krydret med korsang. Kulturskolen er til stedet med Sirkus KULTA, unge forskere – nye kulturuttrykk. Fresk ungdom skal ha visekveld med nord-norske viser. Det blir Fårete pub på Solkroken Cafè og det er masse annet flott som skjer rundt omkring. 

Sjekk ut programmet for fårikålfestivalen og finn ditt arrangement her.

Annonse