Salangen-Nyheter

Til inntekt for SOS Barnebyer:

Elev-jogg til en god sak

I går var det den årlige skolejoggen på Salangen skole. Mange elever deltok.

I går var det den årlige skolejoggen på Salangen skole. Mange elever deltok.

SJØVEGAN: Alle elevene ved Salangen skole deltok i går i den årlige skolejoggen. Det ble penger til en god sak av en slik joggetur.

Publisert:

Annonse
Annonse

260 elever fra 1. til 10. klassetrinn deltok på skolejoggen. Etappene gikk til Elvelund, Hundbergan og Laberg. Det meldes til nettavisen om stor innsats blant elevene og godt humør!. Etter løpet var det saft til alle elevene.

Veldedighet

Inntektene fra startkontingenten går til et veldedig formål i år, SOS barnebyers arbeid for barn i Tanzania. SOS-barnebyer bygger en ny barneby i Mwanza i Tanzania. Der vil foreldreløse barn få et trygt hjem, god omsorg, utdanning og helsetilbud. Sårbare familier i lokalsamfunnet får også hjelp. Dette er familier som lever på et minimum og som nå får mulighet til å klare seg selv. I fjor var 35 000 elever med på Skolejoggen. Sammen klarte de å samle inn mer enn 800 000 kroner til barn i Mwanza. Byggingen av den nye SOS-barnebyen er i gang og de første husene vil stå ferdige i høst. Mer enn 1000 barn og deres familier får nå hjelp. Men det finnes mange som trenger hjelp. Gjennom Skolejoggen kan hver skole bidra til å gi barn som mangler alt en ny mulighet.

Annonse