Annonse
Salangen-Nyheter

Oppstart for idrettsskolen:

Elever instruerer barna

Kristi Børve (t.v.) og Martine Daleng er blant breddeidrettselevene som skal instruere barna under årets omgang med idrettsskolen. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Kristi Børve (t.v.) og Martine Daleng er blant breddeidrettselevene som skal instruere barna under årets omgang med idrettsskolen. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: På torsdag er det oppstart for idrettsskolen inne på Salangshallen. Dette er et gratis tilbud for barn som går siste året i barnehage og elever til og med 5. klasse i grunnskolen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Nå torsdag går første økt med idrettsskolen av stabelen. Årlig er det oppstart i oktober, og er en del av utdanningen for breddeidrettselevene på Sjøvegan videregående skole. Blant instruktørene står elevene Kristi Børve og Martine Daleng fra Sjøvegan VGS klar. – Hver torsdag Kl. 17.00 - 18.15 fram til jul arrangeres idrettsskolen i Salangshallen, og det er mange forskjellige aktiviteter som skal utføres. Det er alt i fra turn, fotball, svømming - alt som har med å bruke kroppen å gjøre, forklarer Martine Daleng. Idrettsskolen varer fram til jul, deretter starter de opp igjen på nyåret og holder på fram til cirka midt i mars 2020.

Lære å lede

Som instruktører får breddeidrettselevene mye praktisk kunnskap om å lede de yngste barna innenfor idrett. – Det er meningen vi skal bli bedre på å undervise. Vi skal lære å praktisere og lære bort kunnskap, sier Martine, og kommenterer videre at hun gleder seg til arbeidet framover. – Det er kjempeartig å være med ungene, de er alltid engasjert og det gjør det gøy, sier hun fornøyd. På første gjennomføringen nå torsdag blir alle instruktørene å møte opp, men framover skal det være til sammen 4 hver torsdag. Martine forklarer at det er to grupper barn som skal være med. – En gruppe består av barn som går siste året i barnehage, og elever fra 1. - 3. klasse. Den andre gruppen består av 4. - 5. klasse, forklarer Martine til nettavisen, og kommenterer avsluttende at de vil prøve å gjøre det artig for barna som er med på idrettsskolen.

Annonse